Týden hokeje v HC LVI 2009

Týden hokeje v HC LVI 2009

Na úvod seznámil rodiče hlavní trenér mládeže HC LVI 2009 pan Jan Trummer s klubovou filozofií, která klade mnoho cílů. Hlavním cílem je však rozvíjet u dětí hravost a radost z pohybu v souladu se zdravím každého jedince.

Banner

Stěžejní cíl a myšlenku výchovy mládeže pak vyjádřil i Jaroslav Pouzar v mottu: „JEN VELKÁ DŘINA A PÍLE TĚ DOVEDOU DO CÍLE… A KDYŽ NE, STANEŠ SE LEPŠÍM ČLOVĚKEM!“

Rodiče dostali informaci, že klub si klade za cíl vychovávat mladé hokejisty po stránce sportovní i morální. Morální hodnoty klubu jsou zároveň cíleně stavěny i na tématech boje proti drogám, hazardu a šikaně. K tomu vyžaduje klub absolutní vzor a podporu od rodičů. Toto téma zaznělo z úst Václava Švece, manažera klubu.

Dětičky, a bylo jich celkem 9, si po zápisu převzaly propagační materiály. Následoval odchod do připravené šatny. Děti se převlékly a trenéři si je odvedli do nádherné tělocvičny. Na jednotlivých stanovištích proběhla dovednostní herní cvičení zaměřena na koordinaci pohybu. Byla to nádhera pozorovat kloučky, jak se snaží, a hlavně jak je to baví, i když oddělení od rodičů nebylo pro některé jednoduché. Záhy však děti po prvních herních cvičeních na lítost zapomněly.

Mezitím rodičům prezentoval pan Václav Švec na obrazovce akci Pojď hrát hokej, seznámil je s činností klubu, příspěvky, ale též s filozofií klubu Jaroslava Pouzara.

Následovalo převlečení do hokejové výstroje a přesun na připravenou ledovou plochu. K našemu překvapení většina dětí už zvládala první bruslařské krůčky, což bylo udivující i pro naše trenéry. Práce s dětmi na jednotlivých stanovištích byla o to jednoduší a kreativnější. Do toho všeho udivené, ale radostné děti obveseloval klubový maskot Lvíček Hugo. Byla to pohádka. Děti odcházely spokojené a svítily štěstím jak žárovky. Důležité ale bylo, že děti přislíbily, že budou chtít dál trénovat a že je první hokejové krůčky bavily. To byla pro klub pozitivní zpráva.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v klubu HC LVI 2009 najdete zde.

Citáty

phpAdBI4A
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Táta vždy říkal: „Měj velké cíle. Představuj si, jak hraješ za Frölundu. Představ si, jak hraješ za Švédsko. Představ si, jak si oblékáš ten dres.“