Týden hokeje v Orlové

Týden hokeje v Orlové

Největší sportovní oddíl v MSK, oddíl ledního hokeje, dnes hostil v rámci republikové kampaně Týden hokeje svou náborovou akci Pojď hrát hokej. I přesto, že k dnešnímu dni oddíl evidoval 102 členů v přípravce (tj. děti do 7 let), věříme, že nesmíme ve svém náborovém úsilí polevit. A pracovitost trenérů hokeje nese své ovoce. Hned 35 nových malých hokejových nadšenců navštívilo dnešní akci.

Banner

Online registrace v letošním roce usnadnila a především urychlila příchozí „odbavení“ zájemců o vstup na ledovou plochu. Po krátkém vysvětlení kdy, kde, co a jak, se rodiče s dětmi přesunuli do VIP místnosti ke krátké prezentaci, kde už je čekalo duo Jirka Pavlát a Michal Kozák, kteří rodiče provedli základními informacemi o možnostech v MSK Orlová, budoucna jejich dětí a především pestrosti nabídky v naší organizaci.

A pak už se šlo na věc! Děti „nafasovaly“ potřebný materiál, tréninkové dresy a hurá na ledovou plochu. Tam je nadšeně očekávali trenéři přípravky v čele s Víťou Greplem, jež nejmenší kategorii vede s dalšími 8 kvalifikovanými trenéry. I když pro některé byly první krůčky na ledě náročné, bylo vidět nadšení v dětských tvářích pod košíky. Zhruba 30ti minutové sportovní válení, padání a na závěr také klouzání po ledě završila společná fotka. Po krátkém shromáždění všech účastníků, kdy samotný sjezd byl pro některé ještě oříšek, se mohly děti pobavit s přítomnými maskoty Orlíkem a obrovským medvědem.

Hokejový oddíl láme rekordy ve svých počtech. Podařilo se nám stabilizovat dětskou základnu, především jejich materiální zajištění a tréninkový rozvojový proces, který naznačuje velmi slibnou budoucnost pro orlovský hokej, jež by mohl během několika let ukázat, že i tak malé město, jako je Orlová, dokáže konkurovat sportovní smetánce v republice. Za vše je však nutné poděkovat oddaným a pilným trenérům, kteří svou práci vykonávají ve svém volném čase, a to s nadšením pro rozvoj nových malých hokejových hvězd.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Orlové najdete zde.

Citáty

phpN55Dga
Martin Ručinský

olympijský vítěz z Nagana

„Dnes je nejdůležitější bruslení, protože hokej se neuvěřitelně zrychlil. Na dovednostních disciplínách jako je střelba nebo technika hole se dá pracovat."