Týden hokeje v Žamberku

Týden hokeje v Žamberku

Jedno z posledních krásných letních odpolední se na zimním stadionu v Žamberku uskutečnila jedna ze suchých variant Týdne hokeje. SK „Divočáci“ Žamberk, oddíl ledního hokeje, ji pořádal již počtvrté. Zřejmě asi teplé sluníčko bylo příčinou, že se „letní“ verze této akce nezúčastnilo tolik dětí jako u předešlých akcí.

Banner

Po registraci, při které děti obdržely drobné dárky včetně hokejového dresu národního týmu, se jejich rodiče odebrali do prezentační místnosti, kde byli pomocí instruktážního spotu seznámeni s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu. Také byl samozřejmě představen SK Žamberk, oddíl ledního hokeje.

Pro rodiče i děti byla připravena také ukázka trofejí, které stávající malí „Divočáci“ získali na různých turnajích.

Zatímco rodiče absolvovali krátkou prezentaci, dětem byly zapůjčeny přilby, obdržely hokejky a takto „vyzbrojené“ nastoupily na suchou plochu zimního stadionu, kde pro ně byla připravena stanoviště v duchu hokeje. Vyzkoušely si nejen střelbu na bránu či slalom s míčkem, ale i „suchou verzi“ ledního hokeje.

Nechyběla ani ukázka suchého tréninku, kterou dostala za úkol přípravka. I přes malou účast bylo na hrací ploše živo, děti z kategorie přípravek do svého týmu přijaly i malé nováčky a ti si, sice bez ledu, slunné odpoledne ve smyslu hokeje určitě užili. Akce byla jako obvykle ukončena společnou fotografií.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Žamberku najdete zde.

Citáty

php8Y2Or2
Mats Sundin

Olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa

„Nejdůležitější je mít radost. Hrát si nehledě na věk. Nebojte se snít. Nebuďte jednostranní. Žijte v přítomnosti. Elitářství až od 17 let.“