Týden hokeje v Náchodě

Týden hokeje v Náchodě

V neděli dne 29. 9. 2019 se od 10 hodin na zimním stadionu v Náchodě uskutečnila náborová akce Českého hokeje „Pojď hrát hokej“ v rámci akce Týden hokeje. Příprava na tuto akci začala propagací v základních a mateřských školách, výlepem plakátů na nástěnkách a propagací v médiích.

Banner

Akce v Náchodě přivedla na zimní stadion více než 40 dětí v doprovodu svých rodičů a sourozenců. Děti měly příležitost nejprve se trochu rozhýbat mimo led na připravené překážkové dráze, proběhnout se s tenisákem kolem kuželů a vystřelit si na hokejovou branku. Rodiče měli možnost se detailně seznámit s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu a jaký je přínos ledního hokeje pro fyzický a osobnostní rozvoj jejich dětí.

V rámci celého programu proběhlo zaregistrování 22 dětí do projektu „Pojď hrát hokej“. Dětem byla zapůjčena potřebná hokejová výstroj pro bezpečné bruslení na ledě a s pomocí rodičů a trenérů HC Náchod byly děti ustrojeny a uvedeny na ledovou plochu, kde proběhl připravený program formou soutěží a her. Veškeré aktivity na ledě organizovalo 8 trenérů a několik pomocníků z řad hráčů mládežnických kategorií, kteří se po celou dobu věnovali více jak 40 dětem. Na konci akce proběhlo společné fotografování. Na ledě též proběhla ukázka tréninku minihokeje mladých hráčů HC Náchod.

V rámci akce proběhla i prezentace ledního hokeje a podpory ze strany Českého hokeje. O příjemnou atmosféru se na zimním stadionu staralo dalších 8 dobrovolníků z řad členů HC Náchod, kteří pomáhali při registraci, mixování hudby, zapůjčení potřebné výzbroje a předávání drobných dárků pro nejmenší děti. Kromě zážitku z bruslení a ledního hokeje si každé dítě navíc s sebou domů odneslo hodnotný dárek v podobě reprezentačního dresu.

Věříme, že celá akce účastníky oslovila, a že se s nimi budeme dále setkávat na našem zimním stadionu ve školičce bruslení.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Náchodě najdete zde.

Citáty

phpNE4Krf
Andrej Šustr

obránce s bohatými zkušenostmi z NHL

„Díky studiu na univerzitě jsem získal vzdělání a několik extra let na to na sobě pracovat po hokejové stránce."