Týden hokeje v Uničově

Týden hokeje v Uničově

Úspěšnou odezvu měl u nás v Uničově na zimním stadionu další „Týden hokeje“ pořádaný Českým hokejem. Ve čtvrtek 23. 1. 2020 od 17:00 se akce zúčastnilo 81 dětí z Uničova a okolí.

Banner

Po zaregistrování do projektu u našich stálých pomocnic Hanky a Katky a odevzdání přihlášky získaly děti svůj první dres a náramek v barvách českého národního týmu.

Tréninku na ledě předcházela střelba na branku „na sucho“. Kluci i holky mohli vyzkoušet střelbu míčkem. Některé děti držely hokejku poprvé, některé už střílely jak ostřílení hokejisté.

Poté už byly děti odvedeny do šatny, kde nazuly brusle a pak už nic nebránilo tomu, aby některé z nich za pomoci rodičů, hrazdiček nebo židliček udělaly první krůčky na ledě. Následně byly rozděleny do tří skupin podle úrovně dovedností.

S dětmi, které už na bruslích umí, hráli naši nadšení pomocníci tatínci Petr a Zdenda a „Orlice“ Kačka různé hry (chytání kruhů, sbírání míčků a puků, překážková dráha).

Dětem, které se s bruslením teprve seznamovaly, pomáhaly naše hráčky ženského týmu „Orlic“ Klára a Hanka. Formou her a říkanek se snažily v dětech překonat obavu a strach z ledu. Některé děti si pomáhaly se židličkou, jiné to zkoušely hned samy. Všechny děti i rodiče měli moc velkou radost z pokroku, který byl velmi patrný.

Ve třetí skupině, za asistence našeho oblíbeného trenéra Standy, trénovaly děti, které už náborem prošly a hokej se jim zalíbil natolik, že u nás zůstaly. Zajímavostí je, že trénuje i 6 nadšených holčiček.

Všem se u nás moc líbilo. Rodiče, a hlavně děti, si akci moc užili. Na závěr proběhlo společné focení. Dětem byly rozdány dárky a všechny byly pozvány do „školičky bruslení“, která u nás v Uničově probíhá dvakrát týdně a na kterou se dětičky vždycky moc těší.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Uničově najdete zde.

Citáty

phpva6Ja0
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Nenechte se odradit! Je jedno, kolik gólů dostanete. Ten pocit, kdy uděláte dobrý zákrok, za to stojí.“