Týden hokeje v Plzni

Týden hokeje v Plzni

Tréninková hala Home Monitoring Arény v Plzni Doudlevcích se ve čtvrtek doslova hemžila malými hokejisty. Tradiční akce Týden hokeje, která má dětem přiblížit hokej a nalákat je ke sportu, tentokrát skutečně slavila úspěch.

Banner

Před registračním místem ve vstupní hale se už před samotným zahájením doslova tísnily davy rodičů s malými dětmi. Zájem byl úctyhodný. Nakonec se zaregistrovalo přes šedesát dětí. Hned u vstupu na děti čekalo přidělování dresů a drobné dárky. Pak už se rozprchly do šaten a následně nastoupily k suché přípravě.

V průběhu rozcvičování byl připravený i pro rodiče program, a to v podobě prezentace akce a představení klubu HC Škoda Plzeň. Rodiče získali podrobné informace o tom, co obnáší mít doma malého hokejistu a jaký je přínos ledního hokeje pro fyzický a osobnostní rozvoj dětí.

Pak už následovalo trénování na ledě. Spolu s hokejovými nováčky vyjeli na led také hokejisté mládežnických týmů HC Škoda Plzeň. Nechyběli ani zástupci extraligového kádru. Za dětmi dorazil Jaroslav Kracík a Roman Vráblík. V hlavní péči měli děti samozřejmě přímo trenéři klubu.

Pro účastníky Týdne hokeje byla i tentokrát připravena ještě další výhoda. Každé malý budoucí hokejista, které se na akci přihlásil do projektu Pojď hrát hokej a klub ho následně zaregistruje do Českého svazu ledního hokeje z. s. (Český hokej), získá poukaz v hodnotě 1 500 Kč na nákup hokejové výstroje od CCM.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Plzni najdete zde.

Citáty

phpy1V8eL
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Nikdy neztrácejte pocit nadšení. Nikdy ho neberte jako samozřejmost.“