Týden hokeje ve Vimperku

Týden hokeje ve Vimperku

Ve středu 26. ledna 2022 se ve Vimperku na zimním stadionu opět konala náborová akce Pojď hrát hokej, a to v rámci celorepublikové akce Týden hokeje, která probíhá v týdnu od 24. do 30. ledna. Pro malé děti a jejich rodiče celou akci připravil místní hokejový klub HC Vimperk ve spolupráci s Českým hokejem. Tentokráte tato akce měla slavnostnější ráz, když na zimní stadion ve Vimperku zavítal i maskot Českého hokeje a náborové akce Pojď hrát hokej PUK. Společně s ním pak i českobudějovický rodák František Mrázek, bývalý extraligový hráč týmů Pardubic, Plzně, Kladna a samozřejmě Českých Budějovic.

Banner

Akce byla určena především všem malým dětem ve věku 4-8 let, které mají zájem naučit se bruslit a hrát lední hokej. Všechny zúčastněné děti obdržely po přivítání na zimním stadionu klíčenku, láhev, samolepky a jako bonus nálepkovou knihu Českého hokeje „Legendy se nerodí přes noc“. K zapůjčení byl též i reprezentační hokejový dres, se kterým děti absolvovaly své první krůčky na ledě.

Ještě před tím, než děti okusily led na zimním stadionu, pro ně byla připravena tři stanoviště mimo ledovou plochu, kdy si vyzkoušely střelbu na branku, proběhnout slalom s hokejkou a tenisovým míčkem a v neposlední řadě překážkovou dráhu, která byla zakončená hodem míčem na basketbalový koš.

Po 16. hodině se děti šly převléci a hurá na led. Na ledové ploše si je převzali trenéři HC Vimperk, kteří s nimi obešli čtyři stanoviště na ledě, kdy pro děti byla připravena opičí dráha, slalom zakončený hodem na basketbalový koš, sbírání barevných míčků a jako lahůdka střelba na nefalšovaného malého hokejové brankáře z místního hokejového klubu. Těm, kteří stáli na bruslích úplně poprvé, se věnovali trenéři uprostřed ledové plochy a pomáhali jim s prvními krůčky na ledě. Na závěr celé akce proběhlo focení všech zúčastněných a nechyběla ani sladká odměna.

Akce „Pojď hrát hokej“ se zúčastnilo na zimním stadionu ve Vimperku celkem 17 nových dětí, které se úspěšně zaregistrovaly do projektu „Pojď hrát hokej“.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Vimperku najdete zde.

Citáty

phpj1OsJZ
Michal Broš

mistr světa a čtyřnásobný český šampion

„Měl jsem období, kdy jsem do kabiny nechodil ani tak kvůli hokeji jako kvůli kamarádům.“