Týden hokeje v Sokolově

Týden hokeje v Sokolově

V úterý 23. 1. 2018 od 17.00 na zimním stadionu HC Baník Sokolov proběhla již po čtvrté akce Týdne hokeje v rámci projektu Pojď hrát hokej. Náboru se zúčastnilo 14 chlapců a 2 dívky ve věku 4-8 let.

Banner

Dětem bylo na ledě nápomocno 8 trenérů mládeže, včetně hráčů A-týmu Romana Kašpara, Michaela Čejky, Patrika Michálka, Michala Suse, kteří se zároveň věnují i trenérské činnosti mládeže a příjemným zpestřením byla přítomnost dalších dvou hráčů A-týmu Petra Přindiše a Petra Račanského, kteří se do akce aktivně zapojili.

Úvodem byli rodiče obeznámeni s projektem Pojď hrát hokej, s důvody a s cílem akce. Obdrželi zároveň informace o dalším možném zapojení příchozích dětí do hokejového klubu. Následně po převléknutí všechny děti doprovázené svými rodiči zamířily k ledové ploše. Děti si podle předem připraveného schématu rozdělili trenéři podle schopností a dovedností. Děti si pak hrály na stanovištích, zkoušely dát svůj první gól brankáři na opravdovou bránu.

Zároveň pro rodiče i samotné děti bylo připraveno ukázkové utkání minihokeje hráčů ročníků narození 2010, 2011 a byl jim tak demonstrován progres dětí od nedávných prvních, nesmělých krůčků na ledě až k účasti v zápasech minihokeje. Po 45 minutách zábavných her a bleskurychlém seznámení s klubovým pokřikem „Černá žlutá, to jsou barvy naše…“ si jej kluci a dívky společně zakřičeli s trenéry a zároveň proběhlo společné fotografování.

V klubu pevně věří, že tato akce bude mít opět pozitivní výsledek v podobě nově příchozích dětí do hokejového klubu.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Sokolově najdete zde.

Citáty

php1buHKv
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Dobrý hráč je tam, kde je puk. Vynikající hráč je tam, kde puk bude. Tomu se naučí ve hře.“