Týden hokeje v Lounech

Týden hokeje v Lounech

V sobotu 26. 1. 2019 se na zimním stadionu v Lounech uskutečnila náborová akce místního hokejového klubu v rámci Týdne hokeje.

Banner

Klub připravil pro zájemce o hokej šatnu s propagačním materiálem a výstrojí, šéftrenér mládeže Jan Trefný představil rodičům klub HC Slovan Louny, zdůraznil cíle klubu, pro který je prioritou mládež a vyzdvihl především možnost navštěvovat hokejové třídy a spolupráci s extraligovými kluby HC Verva Litvínov a Piráti Chomutov v oblasti mládeže.

Poté následoval program na ledě, kde mohli účastníci sledovat trénink přípravky. Do přípravky chodí děti narozené v roce 2013 a mladší, a také děti ze skončené Školy bruslení, které chtějí pokračovat v hokeji. V ukázce tréninku převládala herní forma. Tyto ukázky už sledovaly zúčastněné děti na ledě, v „reprezentačních“ dresech, které dostaly při příchodu jako dárek. 

V příštích 60 minutách si sami děti vyzkoušely „trénink“, naučily se vstávat z ledu, udělaly své první krůčky, projely si opičí dráhu, zahrály kuželky a nakonec si zastřílely na skutečné brankáře, které jsme si vypůjčili z družstva ročníku 2010 a z A-týmu.

Akce se zúčastnilo 23 dětí. Na konci akce jsme se všichni společně vyfotili. Díky všem, kteří přišli a těm, kdo s celou akcí pomáhali.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Lounech najdete zde.

Citáty

php6cbzQI
Jakub Voráček

mistr světa 2010

„Na tréninky se těším. Je během nich sranda a pořád jste v dobré partě kluků."