Týden hokeje v Turnově

Týden hokeje v Turnově

Osmnácté zářijové odpoledne patřilo v Turnově hokeji. Konkrétně tomu dětskému. Už počtvrté se v srdci Českého ráje konala akce s názvem Pojď hrát hokej. V rámci Týdne hokeje se otevřely zimní stadiony dětem a jejich rodičům v mnoha klubech po celé České republice.

Banner

I přesto, že teplé letní počasí, které tento den panovalo, lákalo spíše k osvěžení a skoku do venkovního bazénu sousedícího přímo se zimním stadionem, našlo si cestu k novému poznání a bruslení na ledě místního hokejového klubu několik dětí společně se svými rodiči. Ti měli možnost poznat zázemí stadionu, ale hlavně fungování a filozofii, kterou se snažíme prosazovat při práci s trénováním a výchovou mládeže a nabytí potřebných informací.

Doprovodný program v době prezentace vylákal děti na čerstvý vzduch, kde měly možnost střelby na branku nebo driblování s míčem při basketu.

Jakmile se naplnil čas, vstoupily děti na led. Vyzkoušely si na něm své první krůčky a vystřelily si poprvé na branku střeženou opravdovým brankářem. Zahrály si také různé hry. Zároveň s rodiči shlédly, co je to minihokej při ukázkovém zápasu.

Když jsme se po závěrečném společném focení rozcházeli, mezi dětmi byla cítit radost a nadšení. To je pro trenéry ta největší odměna.

S přáním hojné účasti na trénincích se těšíme na příchod nových nadějí.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Turnově najdete zde.

Citáty

php6cbzQI
Jakub Voráček

mistr světa 2010

„Na tréninky se těším. Je během nich sranda a pořád jste v dobré partě kluků."