Týden hokeje v Náměšti nad Oslavou

Týden hokeje v Náměšti nad Oslavou

V neděli 27. listopadu proběhla v rámci celorepublikového Týdne hokeje na zimním stadionu v Náměšti nad Oslavou již tradiční akce pro děti a rodiče s názvem Pojď hrát hokej.

Banner

Akce Týden hokeje se v rámci projektu Pojď hrát hokej koná v celé České republice, a přivádí tak na zimní stadiony po celé republice zájemce o lední hokej.

Rodiče s dětmi čekal na zimním stadionu v Náměšti nad Oslavou také již tradiční více než hodinový program. První aktivitou byla registrace hned u vchodu na stadion, která poprvé proběhla zcela elektronicky. Po registraci pak každé dítě obdrželo nejen propagační materiály, ale i další drobné upomínkové předměty věnované partnery akce.

Rodiče si rovněž vyslechli prezentaci v podání vedoucího trenéra přípravky Mgr. Aleše Sázavského. Mimo jiné se na ní rodiče dozvěděli, že v Náměšti se v první sezóně přípravky platí jen minimální příspěvky nebo že si po dohodě mohou pro své dítě zapůjčit hokejovou výstroj.

Po prezentaci se pak stačilo přezout a vyrazit na led užít si připravený program, při kterém si děti mohly vyzkoušet své bruslařské dovednosti. Na jedné třetině ledové plochy dělali své první krůčky úplní začátečníci, zatímco v jedné z třetin se pohybovali již zkušenější bruslaři a předváděli účastníkům akce své dovednosti. Třetí třetina byla vyhrazena dětem, které začaly s hokejem před rokem či dvěma, a to proto, aby rodiče nováčků viděli, jakého pokroku jsou malí bruslaři pod vedením trenérů za takovou dobu schopni dosáhnout.

Celá akce proběhla v pohodové atmosféře a zúčastnilo se jí 11 úplných nováčků (a celkem cca 25 dětských účastníků). Předpokládáme, že Český hokej bude v podobných akcích pokračovat i v budoucnu.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Náměšti nad Oslavou najdete zde.

Citáty

php1buHKv
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Dobrý hráč je tam, kde je puk. Vynikající hráč je tam, kde puk bude. Tomu se naučí ve hře.“