Týden hokeje v Liberci

Týden hokeje v Liberci

Bílí Tygři pojali náborovou akci Týden hokeje ve velkém stylu a také díky rozsáhlé marketingové kampani přilákali v sobotu 29. ledna do Home Credit Areny rekordní počet dětí. Hokej si přišlo zkusit 89 mladých nadšenců, registrovaných jich bylo dokonce 103! Pro návštěvníky byl připravený bohatý doprovodný program včetně účasti vybraných hráčů A-týmu, kteří dětem v prvních ledových krůčcích s chutí pomáhali.

Banner

Bílí Tygři nově spustili možnost předběžné registrace, což výrazně urychlilo evidenci dětí před nástupem na ledovou plochu. Řada dítek pochopitelně v raném věku stála na bruslích vůbec poprvé, což ale nebyl vůbec žádný problém, stejně jako případná absence vybavení! Vedoucí trenér základny Daniel Stehno totiž ochotně zařídil jak vypůjčení samotných bruslí, tak i helmy.

Na ledě se mladých sportovců chopili trenéři základny Bílých Tygrů s instruktorkami, ale také hokejisté A-týmu a juniorského celku. Program v každé skupince byl uzpůsoben bruslařským dovednostem dětí, které v takhle nízkém věku bývají hodně individuální. Jedním z pomocníků malých bruslařů byl i nejvyšší hráč Tipsport extraligy Adam Klapka: "Děti byly super. Snažil jsem se jim pomoci a poradit. A bylo vidět, že si to děti braly k srdci, i když samozřejmě první zkušenosti na ledě nejsou vůbec lehké," usmíval se.

Všechny potěšila výborná nálada, která v průběhu sportovního dopoledne panovala. Rodiče svým dětem vytvářely podporou parádní atmosféru a jejich ratolesti se odměnily velkým nadšením a energií, se kterou se na ledové ploše pouštěly do jednotlivých úkolů. "Děti byly nadšené, ale zároveň soustředěné. Až mě to překvapilo, jak svědomitě k tomu ve svém věku přistoupily. Velká paráda!" neskrýval ohromení odchovanec libereckého hokeje Jakub Rychlovský.

"Akce se moc povedla, dcerka byla hodně spokojená. Hokej máme obě rády a když to jde, chodíme Tygrům i fandit," pochvalovala si Eva Ferešová, maminka jedné z účastnic libereckého Týdne hokeje. "Myslím si, že po této zkušenosti bude chtít dcera u hokeje určitě zůstat."

Hladký průběh dlouho dopředu intenzivně plánované akce velice potěšil i Daniela Stehna – vedoucího trenéra základny Bílých Tygrů. "Díky předběžným registracím jsme věděli, že dorazí opravdu hodně dětí, ale i tak konečné číslo účastníků předčilo naše prvotní očekávání. Chci všem moc poděkovat za pomoc s organizací akce. Zatím to vypadá, že na základě počtu návštěvníků budeme nejlepší v republice," prozradil.

"I v návaznosti na vysoký počet registrovaných dětí jsme si připravili stanoviště tak, aby se všude hýbaly. Poděkování patří i hráčům z áčka a juniorům, měli jsme tu dokonce střelbu na brankáře. Snažili jsme se to uspořádat tak, aby nám děti nestály ve frontách a mohly si užít hodně bruslařských i herních cvičení. Organizace byla náročná, přiznám se, že jsem do rána nespal," dodává Stehno s úsměvem. "Věřím ale, že se nám to perfektně vydařilo a všichni účastníci i s rodiči byli spokojení. Snad se nám vrátí, chceme se všemi zůstat v kontaktu," uzavírá vedoucí trenér naší základny.

Děkujeme všem za svěřenou důvěru a za početnou návštěvu, která se zapsala do historie jako vůbec největší v Liberci. Věříme, že Týdnem hokeje zdaleka nic nekončí!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Liberci najdete zde.

Citáty

phphqstv0
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Až do osmé třídy by mělo být jedno, jestli dítě hraje v obraně nebo útoku. Měl by si vyzkoušet všechno. I útočník musí umět bránit, stejně jako obránce útočit.“