Týden hokeje s HC Slavia Praha

Týden hokeje s HC Slavia Praha

Ve středu se na Zimním stadionu Eden konala už potřetí akce s názvem Týden hokeje v rámci projektu Pojď hrát hokej. Oficiální začátek byl naplánovaný na 17:00, už po čtvrté hodině se ovšem na domácím stánku Slavie objevovaly první děti. Nakonec jich dorazilo 53, k tomu se na ledě ukázalo i několik dětí, kterým ještě nebyly čtyři roky, a tak si alespoň vyzkoušely první krůčky na ledě.

Banner

Všichni malí účastníci se za pomoci rodičů nebo rodinných příslušníků zaregistrovali a v centru mládeže si vyzkoušeli první hokejové dovednosti. Nechyběla střelba na branku ani slalom s pukem mezi kužely. Mezitím, co se ti nejmenší poprvé seznamovali s hokejkou a pukem, pro rodiče byla připravena prezentace o tom, co hraní ledního hokeje obnáší i co dětem přináší.

Po skončení samotné prezentace pak na obrazovce běželo video, které přitáhlo zájem hlavně dětí. Podívat se totiž mohli na to, jak probíhají tréninky na ledě i na nejslavnější okamžiky z historie slávistického hokeje.

Po půl hodině stráveném v centru mládeže se děti dostaly i na led. V několika prvních minutách mohli malí zájemci o hokej sledovat své vrstevníky, kteří už hokej ve Slavii hrají a připravili si pro své budoucí kamarády ukázku zápasu.

Připravena pro ně byla spousta aktivit, ti zdatnější si na jedné čtvrtině ledové plochy mohli proti sobě zahrát s pukem. Na jedné části kluziště pak bruslili úplní začátečníci s pomocí hrazdiček a slávistických juniorů.

Někteří si pak na mohli vyzkoušet ukázky tréninků, jako byla střelba na branku s plastovým brankářem, další zase bruslili mezi kužely. Všichni si akci užili a odnesli si s sebou domů spoustu hezkých zážitků.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje s HC Slavia Praha najdete zde.

Citáty

phpJ1yNvf
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Jako malý jsem se často sám oblékal doma a chtěl jsem, abychom už jeli. Strašně jsem se těšil. Když jsme pak jeli z tréninku, tak jsem se ptal, kdy už bude další."