Týden hokeje ve Vrchlabí

Týden hokeje ve Vrchlabí

V sobotu 25. ledna 2020 se na našem vrchlabském zimním stadionu opět uskutečnila akce "Pojď hrát hokej", kterou zajišťuje Český hokej. Sobotní akce se zúčastnilo rekordních 51 dětí a my pevně věříme, že si toto hokejové dopoledne s námi užily a že se s většinou ještě uvidíme v naší školičce bruslení, nebo přímo v přípravce.

Banner

Již po několikáté se na našem vrchlabském zimním stadionu uskutečnila akce "Pojď hrát hokej", která je určena dětem ve věku 4 - 8 let. Tato akce probíhá po celé České republice pod oficiálním názvem Týden hokeje. Děti mají díky těmto akcím možnost si vyzkoušet, jaké to je být hokejistou a rodiče naopak získat informace o tom, co vše tento sport obnáší.

Děti se zaregistrovaly, obdržely dresy speciálně připravené na tento den, a poté se již věnovaly programu, který simuloval klasický hokejový trénink. Obdržely buď kompletní hokejovou výstroj, nebo alespoň brusle s hokejkami. Dětem se věnovali trenéři všech kategorií našeho hokejového klubu.

Program dnešního dopoledne měly děti jako vždy nabitý:

9:00 - 9:25 registrace

9:25 - 9:45 prezentace pro rodiče
Během registrace a prezentace pro rodiče jsme měli připravený pro děti program na suchu, a to střelbu na branku, fotbal či basketbal na minihřišti, případně si děti vyzkoušely, jak se hokejisti rozcvičují před utkáním.

9:45 - 10:00 oblékání dětí

10:00 - 10:45 program na ledě
Tuto část tvořily 4 stanoviště: pohybové hry (mrazík, hraní na babu), sbírání míčků, střelba na brankáře, střelba na cíl do malých branek.

10:45 společné focení a ukončení akce

Prezentaci pro rodiče připravil Mgr. Tomáš Jirků. Rodiče se dozvěděli více o tomto projektu a také měli možnost zeptat se na jakékoli dotazy ohledně hokeje. Dopoledne děti zakončily společnou fotkou s trenéry.

Komentář T. Jirků:
Celé dnešní dopoledne výborně moderoval p. Josef Chvalina a nádherné fotky nám pořídil p. Jiří Remsa - za to jim patří veliký dík. V průběhu celé akce Pojď hrát hokej bylo na stadionu přítomno celkem 10 trenérů + 6 pomocníků tak, abychom se mohli věnovat všem příchozím dětem. Dětí k nám dorazilo celkem 51, takovou účast jsme určitě nečekali, protože je to obrovské číslo. Na druhou stranu jsme byli skvěle připravení a vše jsme s noblesou zvládli. Teď si jenom přejeme, aby se co nejvíce dětí z této akce připojilo do naší hokejové přípravky.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Vrchlabí najdete zde.

Citáty

phpj1OsJZ
Michal Broš

mistr světa a čtyřnásobný český šampion

„Měl jsem období, kdy jsem do kabiny nechodil ani tak kvůli hokeji jako kvůli kamarádům.“