Týden hokeje v Opavě

Týden hokeje v Opavě

V úterý 22. ledna 2019 od 16 hodin se již popáté konala na zimním stadionu v Opavě akce „Pojď hrát hokej“, která je součástí celostátního projektu Českého hokeje „Týden hokeje“. Tato akce se snaží přiblížit rodičům a dětem ve věku od 4 do 8 let lední hokej, a to nejen jako sport, ale taky jako zábavu. V tento den si přišlo vyzkoušet zrádnost ledové plochy 27 děvčat a chlapců. Jsme rádi, že se tomuto sportu nevyhýbají ani děvčata a jejich počet se v našem klubu stále zvyšuje.

Banner

Již vedle prostoru registrace si mohly příchozí děti zkusit střelbu na branku a vyzkoušet si, jak se pracuje s hokejkou. Během registrace i po registraci si mohly všechny děti prohlédnout zblízka rolbu. Po registraci byly rodičům prezentovány informace o hokejové činnosti, byla jim názorně ukázaná výstroj pro hráče i brankáře a také podány konkrétní informace ohledně činnosti samotného klubu.

Po stručné prezentaci přišlo na řadu dětmi očekávané bruslení. Děti byly rozděleny do 5 skupin, které si rozebrali jednotliví trenéři společně s hráči starších žáků, a poté si na jednotlivých stanovištích vyzkoušely svou zručnost, nebo si jen pohrály. Bylo třeba myslet i na nebruslící děti, pro které byla vytvořena tzv. bezpečná zóna, kde si mohly vyzkoušet první krůčky na ledě s pomocí hrazdiček nebo samotných rodičů.

Po ukončení organizované činnosti přišlo na řadu závěrečné hromadné focení všech zúčastněných dětí a trenérů.

Celou akci „Pojď hrát hokej“ hodnotíme jako úspěšnou a věříme, že si děti kromě dárečků v podobě dresu, samolepek, omalovánky a dalších drobností odnesly i příjemné zážitky a chuť získávat další zkušenosti a dovednosti na trénincích opavské přípravky.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Opavě najdete zde.

Citáty

phpy1V8eL
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Nikdy neztrácejte pocit nadšení. Nikdy ho neberte jako samozřejmost.“