Týden hokeje ve Strakonicích

Týden hokeje ve Strakonicích

V hokejovém klubu HC Strakonice, z. s. se akce Týden hokeje uskutečnila v úterý dne 24. 9. 2019 od 16.00 hodin.

Banner

V našem klubu jsme této akci věnovali pečlivou přípravu, navštívili jsme všechny mateřské školy a některé z 1. a 2. tříd škol základních, nejen ve Strakonicích, ale i v některých okolních obcích, předali zde letáčky, plakáty a propagační materiály, vysvětlili účel akce a rovněž jsme prezentovali nové hokejové dresy. Byli jsme všude přátelsky přijati. Dále jsme zajistili uveřejnění článku v internetových regionálních médiích, vylepení plakátů s uvedením data a místa konání akce na vhodných místech ve městě a publikovali informace na webových stránkách klubu a na facebooku.

Byli jsme příjemně překvapeni tím, že se dostavilo 53 dětí, často s více než jedním rodinným příslušníkem. Bylo zaregistrováno 44 z nich. Kromě programu předepsaného v manuálu (registrace, prezentace rodičům a program na ledě) byl připraven doprovodný program v podobě hokejové střelnice, kde byla možnost zapůjčení hokejek a střílelo se zde na menší i větší branky tenisovými a plastovými míčky. S držením hole a technikou střelby zde pomáhali kromě trenéra i členové družstva starších žáků a juniorů a všichni si užili hodně legrace.

Vybraní starší žáci a junioři měli na starosti i další část programu, ukázku hokejové výstroje menších i větších velikostí, s vysvětlením, k čemu která součást výstroje slouží a zdůrazněním bezpečnostních prvků. Tito mladí hokejisté rovněž některé hosty provedli po stadionu.

O účastníky se staralo kromě již uvedených 9 členů mládežnických družstev ještě 8 trenérů a 11 dalších členů klubu. Program na ledě, který spočíval jak v ukázce minihokeje a tréninku, tak především ve zkoušení prvních krůčků a „ochutnávání“ ledu formou hry s míčky, kostkami, plyšáky a hrazdičkami za asistence trenérů a dalších pomocníků, trval bezmála až do 18. hodiny, přičemž některým účastníkům se ani tehdy nechtělo odejít.

Máme radost z toho, že celý program probíhal v pozitivním duchu a přátelské atmosféře a že větší část účastníků vyjádřila přání zúčastnit se dalších aktivit klubu, a to zejména začít docházet na tréninky.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Strakonicích najdete zde.

Citáty

phpUhStPw
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Je lepší v teplých měsících hrát baseball, tenis nebo lakros, třeba i za deště. Nebo plavání, neorganizovaný fotbal, jízda v terénu na kole. Házeli jsme míče o zeď, mixovali dohromady spousty dalších her. Všichni dobří hráči to tak dělali. Specializace na hokej začala až po 14 letech.“