Týden hokeje v Benátkách nad Jizerou

Týden hokeje v Benátkách nad Jizerou

Hokejový oddíl HC Benátky nad Jizerou organizoval 26. 9. 2019 ve spolupráci s Českým hokejem již pošesté akci Pojď hrát hokej, která je součástí Týdne hokeje.

Banner

Nábor začínal v 16 hodin a zúčastnili se ho jako v minulosti nejen úplní nováčci (dorazilo jich 7), ale i děti, které začaly hrát již dříve.

Na ledové ploše byli účastníci rozděleni do pěti skupin. V jedné části hřiště byli úplní začátečníci, kteří bruslili hlavně s hrazdičkami, na druhém stanovišti hráli na honěnou ve skupinkách, na třetím absolvovali překážkovou dráhu, na čtvrtém si zahráli hokej a fotbal a na posledním si vyzkoušeli, jaké je to jet samostatný nájezd. V jednom okamžiku se na ledě prohánělo kolem 50 dětí.

Na závěr jsme mezi malé bruslaře vypustili nafouknuté balónky. Moc dlouho nafouknuté nevydržely. V úplném závěru se většina účastníků společně vyfotografovala, někteří unavení již ale foto ani neabsolvovali.

Na akci se podílelo 18 trenérů, 4 hráči „A“ mužstva a 8 pomocníků z řad našich dorostenců. Akce se podařila. Venku zrovna nebylo hokejové počasí, ale i přesto si na zimní stadion někteří cestu našli. Každý nový účastník si odnesl reprezentační dres a další drobnosti.

Rodiče se dozvěděli, kdy se trénuje, co budou do budoucna děti potřebovat, za jakých finančních podmínek se dá hokej v Benátkách hrát, jaké jsou kategorie a jaké soutěže se v Benátkách hrají.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Benátkách nad Jizerou najdete zde.

Citáty

php8Y2Or2
Mats Sundin

Olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa

„Nejdůležitější je mít radost. Hrát si nehledě na věk. Nebojte se snít. Nebuďte jednostranní. Žijte v přítomnosti. Elitářství až od 17 let.“