Týden hokeje v SKMB Boskovice

Týden hokeje v SKMB Boskovice

V pondělí 21. 11. 2022 uspořádal klub SKMB Boskovice z.s. na zimním stadionu v Boskovicích nábor mladých hokejistů v rámci akce Týden hokeje – Pojď hrát hokej.

Banner

Český hokej pořádá náborové akce známé jako Týden hokeje – Pojď hrát hokej. Jedná se o sérii sportovních akcí pro děti ve věku 4 – 8 let a jejich rodiče, při nichž mají děti příležitost seznámit se s ledním hokejem a vytvořit si svůj prvotní hokejový zážitek. Pro děti je připraven zábavný program na ledě i mimo něj, rodiče mají možnost se detailně seznámit s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu a jaký je přínos ledního hokeje pro fyzický a osobnostní rozvoj dětí. Pro účastníky jsou připraveny drobné dárky s hokejovou tématikou.

V pondělí 21. listopadu pořádal na zimním stadionu náborovou akci hokejový klub SKMB Boskovice. Na akci upozornil klub na stránkách města, na svých webových stránkách i na sociální síti Facebook.

Na připravené recepci označené reklamními plakáty Českého hokeje uvítaly nově příchozí zájemce naše hokejové maminky, které seznámily rodiče a děti s postupem registrace a vybavily děti nálepkami se jménem a hokejovými láhvemi. Dále zapůjčily dětem reprezentační dresy, ze kterých byly nadšené a ve kterých se na závěr akce děti vyfotily.

A hurá na led. Rodiče s dětmi se odebrali do vyznačené šatny, kde se děti obuly do bruslí a šly zkoušet svoje první krůčky na ledě, na kterém už čekal trenér s našimi nejmenšími vlčaty.

Mezitím, co se děti proháněly na ledě, byla vedoucím kabiny mladších žáků v klubovně SKMB Boskovice rodičům prezentována historie klubu a filozofie přípravy dětí. Zároveň byli rodiče pomocí prezentace seznámeni s výší příspěvků, možnostmi zapůjčení výstroje a dalšími důležitými informacemi, které se týkají fungování klubu. Nedílnou součástí prezentace bylo i video Českého hokeje, které rodičům vysvětluje přínosy hokeje pro vývoj jejich ratolesti.

A ratolesti se zatím pod vedením trenéra a starších kamarádů proháněly po ledě, některé se aktivně zapojily i do tréninku přípravky, zatímco jiné se ještě s ostychem držely poblíž rodičů. Na konec akce se nově příchozí vyfotili se svými novými kamarády.

Akce se zúčastnilo 15 dětí, z nichž 9 rodiče v rámci akce Týden hokeje – Pojď hrát hokej zaregistrovali. Od sponzorů obdržely děti malé dárky, z nichž nejoblíbenějším byla dle reakcí hokejová lahev.

A proč by tedy mělo vaše dítě hrát hokej? Protože získá pořádnou kondičku, naučí se vyhrávat i prohrávat, naučí se bojovat s trémou, naučí se padat a vstávat a zjistí, že je součástí kolektivu a že bez spolupráce se svými spoluhráči samo nic nezmůže!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Boskovicích najdete zde.

Citáty

phpy1V8eL
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Nikdy neztrácejte pocit nadšení. Nikdy ho neberte jako samozřejmost.“