Týden hokeje v v Českém Těšíně

Týden hokeje v v Českém Těšíně

Ve čtvrtek 21. 9. se na zimním stadionu v Českém Těšíně konala náborová akce Pojď hrát hokej!, ta byla určena dětem mezi 4 – 8 let, které si mohly během jednoho odpoledne vyzkoušet, jaké to je být velkým hokejistou.

Banner

Pro děti byl připraven program na ledě i mimo něj. Po příchodu a registraci odešly děti za doprovodu mladších dorostenců do tělocvičny, kde pro ně byla připravena ukázka tréninku na suchu pod vedením fitness trenérky Kateřiny Štěpandové, která s hokejovým klubem spolupracuje již druhou sezónu. Pro rodiče byla ve stejném čase připravena informační schůzka, na které se dozvěděli mnoho zajímavých a poučných informací, proč by mělo dítě začít v raném věku se sportem a proč si vybrat právě hokej.

Po tréninku na suchu se již nedočkavé děti přesunuly na ledovou plochu, kde pro ně bylo připraveno mnoho stanovišť, tak aby si vyzkoušely různé disciplíny a zároveň si první hodinu strávenou na ledě užily co nejvíce. Na děti čekala střelba na bránu, slalom, přetahování lanem nebo hra na rybičky a rybáře. Pro nejmenší byl vyhrazen prostor, ve kterém na ně čekali starší žáci, kteří jim s prvními krůčky na ledě ochotně pomáhali. Na závěr děti zhlédli utkání minihokeje hokejistů, kteří s hokejem začínali před rokem či dvěma.

Jako překvapení pro děti, ale i rodiče se na ledové ploše objevil Daniel Seman, který s dětmi nejen trénoval, ale připravil si pro ně také malou ukázku dresů a medailí a ti odvážnější si s ním po tréninku přišli popovídat, vyfotit se nebo si nechat podepsat nově obdržený dres.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Českém Těšíně najdete zde.

Citáty

php5LHG35
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Moderní obránce vyniká rychlou přihrávkou. Ta je dnes rozhodující. A když ji dá, tak to neznamená, že pro něj akce skončila – musí podpořit útok.“