Týden hokeje v Hodoníně

Týden hokeje v Hodoníně

Téměř padesát dětí, z nichž bylo jednadvacet úplných nováčků, zavítalo v pondělí 23. září na hodonínský Zimní stadion Václava Nedomanského, kde se v rámci kampaně Pojď hrát hokej konalo už sedmé pokračování oblíbené náborové akce Týden hokeje.

Banner

Náborová akce Týden hokeje měla již tradiční průběh. Po úvodní registraci a předání dárků vyrazily děti v doprovodu rodičů na stanovištní trénink, během kterého si malí hokejisté vyzkoušeli různé dovednosti, jako například základy bruslení nebo střelbu na branku. „Hlavně si ale všichni vyzkoušeli, jaké to je pohybovat se na ledě a také to, jaké to je hrát hokej. To je to, proč se tato akce koná a proč za námi děti a rodiče přijdou,“ říká šéftrenér SHKM Hodonín Tibor Helísek.

Ještě před vstupem na ledovou plochu dostali rodiče dětí informace o tom, jaké jsou možnosti hrát hokej v Hodoníně. „Akce se zúčastnilo zhruba čtyřicet dětí, převážně předškolního věku. Velkou radost máme z toho, že přišlo i dvacet úplných nováčků, což je velmi dobré číslo,“ pochvaluje si Helísek.

Trenér Helísek chtěl vyzkoušet, jaký bude mezi rodiči zájem i v jiném než ve víkendovém termínu. Většina předchozích náborových akcí totiž probíhala právě o víkendu, v letošní sezoně se klub rozhodl už podruhé uspořádat Týden hokeje ve všední den. Na zájmu dětí a rodičů se to však nijak negativně neprojevilo.

„Kromě dětí a jejich rodičů přišla také spousta babiček, dědečků a dalších příbuzných, takže kromě čtyřiceti dětí jsme na stadionu mohli mít dobrých osmdesát - devadesát dospělých, kteří si odpoledne se svými dětmi a vnoučaty skvěle užili,“ prozrazuje Helísek, který od všech účastníků náborové akce zaznamenal jen samé pozitivní reakce.

„Chtěl bych poděkovat všem trenérům, asistentům i hráčům SHKM, kteří nám přišli pomoct a ukázali dětem hokej zblízka. Jsme velmi spokojeni s účastí a jsme rádi, že ihned po skončení akce se nás rodiče dětí ptali, kdy mohou přijít na tréninky přípravky,“ říká čtyřiatřicetiletý kouč. Podrobnější informace o náborech hokejistů najdete na klubovém webu v sekci Mládež - Nábor mladých Drtičů.

„Do hokejové přípravky je možné se přihlašovat celoročně, není to jenom o náborové akci Týden hokeje. Děti mohou přijít kdykoliv během hokejové sezony, tj. zhruba od začátku srpna až do dubna. Pro nově příchozí děti do přípravky navíc máme k dispozici kompletní základní výstroj,“ upřesňuje šéftrenér mládeže SHKM Hodonín.

Celou akci doprovázel maskot Českého hokeje Puk, kterého si děti ihned zamilovaly. Do Hodonína přijela také TV Hokejka, která průběh celé akce pečlivě zdokumentovala. Velmi cennou byla rovněž účast trenéra Rostislava Vlacha, kouče zlínských hokejových šampionů z roku 2014. „Jsem příjemně překvapen z toho, kolik dětí si našlo na náborovou akci v Hodoníně cestu. Je dobře, že přišlo tolik dětí a rodičů, díky tomu se může rozšířit základna, díky čemuž se pak mohou lépe naplnit nejnižší kategorie malých hokejistů,” řekl k akci sedmapadesátiletý kouč.

Náborová akce organizovaná Českým hokejem se pozitivně podepisuje na počtu malých hokejistů. „Zvedají se počty dětí na zimním stadionu, hokej se dostává více do povědomí i lidem, kteří se s hokejem nedostanou tak často do kontaktu. Zpětná vazba je určitě pozitivní. U nás i na jiných stadionech a klubech jde poznat nárůst dětí v nejnižších ročnících, což se následně odráží v tom, že jsou kluby schopny hrát žákovskou ligu,“ dodává na závěr Tibor Helísek.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Hodoníně naleznete zde.

Citáty

phpL4QJvY
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Mám 5 dětí, učil jsem je bruslit, ale nenutil do hokeje. Sport si vybrali stejně jako já sami. Dnes jsou dobří v golfu, hokeji, baseballu.“