Týden hokeje v Šumperku

V úterý 21. září 2021 se po covidové pauze v šumperské Škoda aréně opět uskutečnila známá náborová akce Českého hokeje s názvem Pojď hrát hokej. Akce se zúčastnilo celkem 29 dětí, které si celý program společně s rodiči náležitě užily. Skupinu dětí ve věku od 4 do 8 let tvořilo 21 chlapců a 8 dívek.

Banner

Celá akce začala v 17 hodin registrací, po které následoval bohatý doprovodný program. Děti si mohly společně s rodiči vyzkoušet střelbu tenisákem na branku a podívat se, jak vypadá hokejová šatna a výstroj mládeže nebo nahlédnout do zákulisí A-týmu. Tam je čekaly místní velmi známé tváře, které oblékají dres Draků Pars Šumperk – kapitán Denis Kindl, Tomáš Drtil, Daniel Vachutka a brankář Matěj Křupka. Tito hráči dětem nejen rozdali podpisy, ale obdařili je i svými zkušenostmi a radami, jak například správně držet hokejku. Následně je podpořili svojí přítomností přímo na ledě.

Poté následovala prezentace oddílu, kterou zahájil předseda pan Luboš Cekr společně se starostou Šumperka Tomášem Spurným, náměstkem hejtmana Janem Šafaříkem a šéftrenérem mládeže Michalem Peškou. Hned poté předal slovo Radomíru Čížkovi, který prezentaci vedl a rodičům předal veškeré informace o akci, školičce bruslení v nastávající sezoně a podrobné informace o oddíle.

Ihned po prezentaci se děti za pomocí hráčů a vedoucích HK MD Šumperk přesunuly do šatny, kde se nachystaly na své první krůčky na ledě. Během oblékání se na ledě, pod již dohlížejícími trenéry, odehrávalo modelové utkání přípravky. Ostatní trenéři novým dětem pomáhali s bezpečným pohybem na ledě. Úplným začátečníkům se věnovali trenéři i hráči seniorského týmu Šumperka. Druhá skupina dětí, co již zvládala bruslit bez opory, měla nachystané různé překážkové dráhy a hry. Ač to byl u některých dětí první kontakt s ledem, nechyběl úsměv na tváři všech zúčastněných.

Celou akci doprovázel profesionální štáb Českého hokeje, který pořizoval podrobné záběry akce včetně rozhovorů zúčastněných. Nechyběl ani velmi oblíbený maskot „Ťuk“, kterého si děti okamžitě oblíbily.

Těsně před 19. hodinou jsme celou akci uzavřeli společnou fotografií. Po focení některé děti zůstaly na ledě, jiné kluziště spokojeně opouštěly. Zodpověděly se také poslední dotazy rodičů.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Šumperku najdete zde.

Citáty

phpzDiBkV
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Hokej je krásný týmový sport, ve kterém je možné prožít plno skvělých momentů.“