Týden hokeje ve Warrioru Brno

Týden hokeje ve Warrioru Brno

V pondělí 18. 9. 2017 se v klubu HCM Warrior Brno uskutečnila náborová akce Týden hokeje, která se koná dvakrát do roka v rámci projektu Pojď hrát hokej. Tato akce byla velice dobře mediálně prezentovaná, a tak se dal očekávat příchod spousty hokeje chtivých dětí s cílem zabavit se na ledě.

Banner

Dříve, než odbila půl pátá odpolední (začátek registrace), začal se vchod do zimního stadionu plnit malými dětmi, které postupně přicházely v doprovodu svých rodičů či příbuzných. Celkem se akce zúčastnilo 40 dětí. Dále se na ledě předvedlo a zabavilo dalších 20 dětí – malých „bojovníků“ klubu, kteří těm novým na ledě předvedli, co již umí.

Všechny děti obdržely při příchodu věcné dárky – zejména reprezentační dres, hokejku a další drobné upomínkové předměty, ať již z produkce ČSLH, tak i z klubu.

Zatímco se děti bavily v šatně vybarvováním omalovánek s hokejovou tématikou a zkoušely si pod dohledem trenérů výstroj, rodiče dětí se přesunuli do zasedací místnosti Hokejové základní školy Úvoz, kde vyslechli prezentaci o ledním hokeji a o systému výchovy mládeže v klubu HCM Warrior Brno. Bezprostředně po skončení prezentace již byly děti díky pomoci personálu připraveny ke vstupu na ledovou plochu.

V 17.30 děti spolu s trenéry a staršími hráči z našeho klubu vyjely na led. Na jedné třetině ledové plochy probíhal ukázkový vzorový trénink ročníku 2010 s ukázkou minihokeje. Na zbylé části ledové plochy se věnovali trenéři všem novým zájemcům o bruslení a lední hokej, a to tak, že si je rozdělili na jednotlivá stanoviště.

Všechny děti si tak mohly vyzkoušet střelbu na cíl, honičky s míčem, bruslící dráhy mezi kužely a samozřejmě minihokej. Na závěr samozřejmě nesměla chybět i společná fotografie. Během odchodu pak ještě rodiče dostávali doplňující informace o trénincích v klubu a těšili se na brzkou shledanou.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Warrioru Brno najdete zde.

Citáty

phpUhStPw
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Je lepší v teplých měsících hrát baseball, tenis nebo lakros, třeba i za deště. Nebo plavání, neorganizovaný fotbal, jízda v terénu na kole. Házeli jsme míče o zeď, mixovali dohromady spousty dalších her. Všichni dobří hráči to tak dělali. Specializace na hokej začala až po 14 letech.“