Týden hokeje v Teplicích

Týden hokeje v Teplicích

Přesně 22 úplných hokejových nováčků zavítalo v úterý 24. září na teplický zimák, kde se v rámci projektu Pojď hrát hokej konal velmi oblíbený Týden hokeje.

Banner

Po úvodní registraci a předání dárků na děti čekali trenéři HC Teplice, kteří je vzali na rozcvičku. Pro rodiče mezitím probíhala prezentace, kde se dozvěděli všechny důležité informace o klubu, akci Pojď hrát hokej, hokejové výstroji a podpoře ze strany Českého hokeje.

Poté čekal na děti program na ledové ploše. Chvilku mohly pozorovat ukázku minihokeje v podání teplických hokejových nadějí a pak už si zkoušely své první hokejové krůčky.

„Pro děti byla připravena tři stanoviště, kde si postupně vyzkoušely bruslení, střelbu na bránu, opičí překážkovou dráhu a také se dost vyřádily s různými míči a balónky,“ říká šéftrenér klubu Martin Cimrman.

„Děti si to na ledě moc užily, velkou radost jim udělal i dárek v podobě reprezentačního dresu, náramek Český hokej a samozřejmě sladká odměna za odvahu a za to, že celý program zvládly. Jsme moc rádi, že si na náš zimák našli cestu další rodiče s dětmi a za to, že jsme se akce Týden hokeje mohli zúčastnit,“ upřesňuje zároveň i předseda oddílu.

„Rád bych ještě poděkoval všem trenérům za skvěle odvedenou práci a dobrovolníkům z řad našich rodičů, kteří si udělali čas a pomohli nám s organizací a zajištěním celé akce. V lednu nás čeká další Týden hokeje a už teď můžu slíbit pár novinek a vylepšení,“ dodává kouč.

Pro děti, které by si chtěly také hokej vyzkoušet a úterní nábor nestihly, je možnost navštívit trénink hokejové přípravky v průběhu celé sezóny.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Teplicích najdete zde.

Citáty

phpQjkG1c
Ondřej Pavelec

mistr světa 2010

„Každé soustředění, třeba i jednodenní, může každého gólmana posunout o nějaký ten kousíček dopředu.“