Týden hokeje v Hradci Králové

Týden hokeje v Hradci Králové

Uplynuly čtyři měsíce a republiku opět zaplavila vlna modrobílé barvy. Nejen v Hradci se totiž konal Týden hokeje. Pod Bílou věží měl ještě větší úspěch než ten předchozí. Do ČPP Arény dorazilo kromě tří hráčů A-mužstva a maskota Mountyho 130 zvědavých dětí, z nichž téměř polovinu na ledě čekala úplná premiéra.

Banner

I nyní byla ledová plocha na Komenského ulici využita do posledního místečka. Všichni účastníci ve věku mezi čtyřmi a osmi lety byli za svou snahu náležitě odměněni, když si kromě zážitků odnesli dres, omalovánku, samolepku i odznáček a velký klubový plakát. Nově zaregistrovaní malí hokejisté navíc získali i poukaz v hodnotě 1500 Kč na nákup výstroje od CCM.

„Překonali jsme hranici 120 dětí. Spokojení jsme maximálně, co jiného si trenér základny může přát než jich tolik vidět bavit se na ledě,“ potěšilo trenéra Patrika Stehna. Tomu byli k ruce i Radovan Pavlík, Lukáš Vopelka a Jan Berger. Hřiště bylo rozděleno na třetiny – v první z nich zdokonalovali malí hokejisté své dovednosti s trenéry a posledně zmíněným hráčem A-týmu, uprostřed dělali první hokejové krůčky nejmenší bruslaři, ve zbytku předváděli svůj již nabytý hokejový um ti ostřílenější, když si zahráli hokej spolu s dalšími dvěma extraligovými hráči. Na pořadu dne byl i ukázkový trénink ročníku 2009, aby noví rodiče a jejich ratolesti viděli, co taková hokejová příprava obnáší.

Vydařený čtvrtek si náramně užili rovněž dospělí hráči. I je počet přihlášených udivil. „Hradec je velké město a hokej v něm jde nahoru. Je super, že je takový zájem. Ptal jsem se trenérů, kolik dětí chodí pravidelně a kolik je tady nových, a když mi řekli konkrétní čísla, dost mě překvapili,“ vykládá Jan Berger. „Celkově je to výborná věc a dobře investované peníze. Jak jinak český hokej pozvednout? Mezi dětmi musí být konkurence, je třeba, aby jich bylo co nejvíc. Z nich se pak postupně vypracují i ti nejšikovnější,“ tvrdí komplexní hráč, které mu přizvukovali i další dva kolegové z A-týmu.

O to, jestli vychovají nové budoucí reprezentanty, nemusejí mít strach jen na východě Čech. Týden hokeje se totiž pořádá už počtvrté napříč celou zemí, přičemž jeho stánky malí nadšenci pravidelně naleznou na více než 130 místech. Nezbývá než věřit, že talentovaní sportovci u hokeje vydrží. Jak ostatně kdysi řekl mistr světa z roku 2005 Marek Židlický: „Hokej je krásný týmový sport, ve kterém je možné prožít plno skvělých momentů.“

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Hradci Králové najdete zde.

Citáty

phpJ1yNvf
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Jako malý jsem se často sám oblékal doma a chtěl jsem, abychom už jeli. Strašně jsem se těšil. Když jsme pak jeli z tréninku, tak jsem se ptal, kdy už bude další."