Týden hokeje na Kometě Brno

Týden hokeje na Kometě Brno

Do brněnské Winning Group Areny se po půl roce vrátil projekt Českého hokeje – Týden hokeje. V pondělí odpoledne se v aréně Komety proháněly děti od 4 do 8 let, které využily za doprovodu rodičů možnost vyzkoušet si tento populární sport a případně se do něj rovnou přihlásit. Jaký byl program a na co všechno se děti mohly těšit?

Banner

Akce Týden hokeje se v rámci projektu Pojď hrát hokej konala po celé České republice již podesáté. Díky všem dosavadním ročníkům získalo první zkušenost s ledním hokejem už přes 33 000 dětí. Více informací k samotnému projektu naleznete na www.pojdhrathokej.cz v sekci Týden hokeje. Stejně jako loni v září se i tentokrát do akce zapojí více než 150 hokejových klubů, které přivítají všechny zájemce o lední hokej přímo na svých zimních stadionech.

V pondělí 24. ledna se brány Winning Group Areny otevřely po 16. hodině i pro ty nejmenší z nás. Zatímco rodiče fungovali jako doprovod, děti od čtyř do osmi let si užívaly bruslení a dovednostní prvky na ledě. Vše vypuklo po nezbytné registraci. A platilo to i pro ty, kteří neměli k dispozici svou výstroj, neboť jako vždy byla možnost si ji od klubu půjčit. Navíc všichni přítomní dostali jako bonus drobné dárky.

„Jsme rádi, že si mladí zájemci přišli v hojném počtu vyzkoušet náš sport. Žijeme v nelehké době, a tak jsme se všemi mládežnickými trenéry rádi, že rodiče neváhali a přivedli své ratolesti na zimák,“ nechal se slyšet jeden z trenérů komeťácké mládeže Jiří Mífek. „Je důležité, aby si našly nějakou zábavu a ideálně, aby to byl sport. Hlavní je pohyb, aby neseděly pouze doma u počítače, ale aby si našly sport, který je bude bavit. A budeme samozřejmě rádi, když to bude lední hokej," doplňuje Mífek.

Další z řady trenérů mladých hokejistů Komety a jeden z organizátorů akce Jan Konečný popsal, jak celé odpoledne probíhalo. „Děti si měly možnost zabruslit, vyzkoušet si všechny možné disciplíny, samozřejmě pro některé to byly i první krůčky na bruslích. Důležitá byla i střelba na branku, což bývá asi tradičně největší zábava. Budeme rádi, kdyby si postupem času našly v hokeji zálibu. Z naší haly pak mohou odjíždět se spoustou zážitků, rovněž zažijí mnoho legrace a zábavy. Také si mohou najít nové kamarády, mít kolem sebe fajn partu,“ říká Jan Konečný.

Po odpolední registraci se zhruba čtyři desítky hokejistů rozdělily do několika skupin a každému z nich se na ledě věnovali členové realizačního týmu mládeže Komety. A jak už bylo zmíněno, začalo se bruslením, různými dovednostními soutěžemi a střelbou na branku. V Brně se tato akce ve spolupráci s Českým hokejem koná pravidelně každý rok, letos už podesáté. Jen v loňské sezoně byl výpadek kvůli pandemii.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Kometě Brno naleznete zde.

Citáty

phpva6Ja0
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Nenechte se odradit! Je jedno, kolik gólů dostanete. Ten pocit, kdy uděláte dobrý zákrok, za to stojí.“