Týden hokeje ve Vítkovicích

Týden hokeje ve Vítkovicích

Také druhé kolo náborové akce Pojď hrát hokej se ve Vítkovicích povedlo. Ostravský extraligový celek přivítal v pondělí 24. ledna v rámci Týdne hokeje na ledě tři desítky nových hokejových adeptů.

Banner

Již tradiční celosvazová akce Pojď hrát hokej má za cíl během jednoho týdne zmobilizovat všechny hokejové síly po celém Česku a přivést k hokeji co nejvíce nových zájemců a adeptů. V sezoně 2021/2022 se první kolo Týdne hokeje konalo v závěru září, druhý termín přivítal nejmenší hokejisty v posledním lednovém týdnu.

Ve Vítkovicích se většinou náborová akce v rámci Týdne hokeje koná hned na začátku, lednový termín roku 2022 nebyl výjimkou. V pondělí 24. ledna se v 15:30 hodin otevřely brány Multifunkční haly a přivítaly malé hokejové zájemce s jejich rodiči. Po nezbytné registraci získali noví uchazeči informace o tom, jak probíhají tréninky v přípravce HC VÍTKOVICE RIDERA, jak často, za jakých podmínek a co vše to vlastně s sebou přináší. Při současné koronavirové situaci byla preventivně zrušena společná prezentace. O to dříve a rychleji se ale děti dostaly na led. O úvod tréninku na kluzišti se postarali hráči starší přípravky Vítkovic, kteří na modelovém tréninku předvedli v praxi, jak probíhá příprava malých hokejistů. Poté už trenéři pozvali nové zájemce a účastníky náborové akce na led. Kluziště bylo rozděleno do jednotlivých sektorů, ve kterých trenéři s dětmi konkrétně formou hry pilovali jednotlivé hokejové dovednosti, ať už šlo o základní techniku bruslení, bruslení s holí a pukem, obratnost a další.

Celkem se lednového termínu náboru Pojď hrát hokej pod záštitou HC VÍTKOVICE RIDERA zúčastnilo 24 úplně nových malých zájemců, kromě toho dorazili i ti, kteří se již v minulosti akce účastnili. Číslo je to chvalitebné vzhledem k aktuální koronavirové situaci, dále vzhledem k pokročilému termínu v rámci hokejové sezony a v neposlední řadě také proto, že šlo už o druhou velkou náborovou akci v této sezoně a obecně nábor nových talentů ve Vítkovicích probíhá celoročně.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Vítkovicích najdete zde.

Citáty

phpL4QJvY
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Mám 5 dětí, učil jsem je bruslit, ale nenutil do hokeje. Sport si vybrali stejně jako já sami. Dnes jsou dobří v golfu, hokeji, baseballu.“