Týden hokeje v Nové Pace

Týden hokeje v Nové Pace

V neděli 27. 1. 2019 se konal na zimním stadionu v Nové Pace nábor s cílem získání nových hráčů a hráček pro lední hokej v rámci celostátní akce Českého hokeje - Týden hokeje.

Banner

Této akci předcházela zářijová náborové akce, která neměla mnoho zájemců. Tato akce naopak byla velice zdařilá. Přišlo 27 dětí vyzkoušet hru lední hokej. Bezprostřední přípravou na tuto akci byla příprava celého kádru organizátora akce na několika jednáních. Zástupci klubu, trenéři, hráči a rodiče navštívili školy v celém regionu Nové Paky. Vše bylo podporováno prezentací na internetových a facebookových stránkách klubu. 

Akce byla zahájena v 10:00 hodin prezentací příchozích v prostorách u hlavního vchodu zimního stadionu. Vyplněním formuláře dostaly děti reprezentační hokejový dres s novým logem Český hokej a vyznačením vlastního křestního jména. Takto se zapsalo 27 dětí, chlapců i dívek z celého Novopacka.

Program pokračoval prezentací akce v hokejové klubovně vybavenou plochým televizorem. Po přemístění do další šatny se děti převlékaly a zkoušely hokejovou výstroj a výzbroj. Na ledě bylo připraveno osm pracovišť pro zábavné hry a cvičení. 


Pod vedením kvalifikovaných trenérů byla zrealizovaná hlavní část na ledová ploše v tomto programu:
1/ Na ledové ploše bylo vytvořeno 1 hřiště na minihokej, kde malí hokejisté HC Nová Paka hráli minihokej 3-3. Byla to ukázka pro rodiče dětí, kteří se zúčastnili akce "Pojď hrát hokej".
2/ Na zbytku ledové plochy byla vytvořena stanoviště s trenéry, kteří si rozdělili příchozí účastníky akce na jednotlivá stanoviště. Děti se na stanovištích střídaly.
   a/ stanoviště kde se hledal poklad - pod kužely byl ukryt puk a děti jezdily mezi kužely, nadzvedávali je a hledali poklad /puk/.
   b/ stanoviště se střelbou na brankaře minihokeje
   c/ stanoviště, kde se hrály různé hry na honěnou - mrazík, na babu...
   d/ stanoviště s malými terčíky, které byly rozházeny po ploše a děti měly za úkol je sbírat.
    e/ stanoviště se slalomem mezi kužely
    f/ stanoviště s překračováním překážek / hokejky /.

Průběh programu byl regulován rozhlasem a jím byly rodičům podávány informace o dění. Na jednotlivých stanovištích byly děti odměňovány cenami. Na závěr se všichni zúčastnění společně vyfotografovali.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Nové Pace najdete zde.

Citáty

phphqstv0
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Až do osmé třídy by mělo být jedno, jestli dítě hraje v obraně nebo útoku. Měl by si vyzkoušet všechno. I útočník musí umět bránit, stejně jako obránce útočit.“