Týden hokeje v PZ Kladno

Týden hokeje v PZ Kladno

V sobotu 26. 11. 2022 nenechalo 58 dětí své rodiče, babičky a dědečky přispat a již před 8. hodinou ranní všichni zavítali na ČEZ stadion Kladno, kde Hokejový klub Pracovní zálohy Kladno pořádal v pořadí již 11. akci s názvem Pojď hrát hokej, a to v rámci Týdne hokeje Českého hokeje.

Banner

Akce se vrátila na opravenou 1. plochu ČEZ stadionu. Tváří akce byl kladenský odchovanec, olympijský vítěz, hokejový expert a trenér juniorů PZ Martin Procházka. Mnozí si tentokrát mohli jeho obličej zaměnit s jistým trenérem ze seriálu Lajna, jelikož Martin Procházka letos podpořil charitativní akci Movember.

Z celkového počtu 58 dětí se nově registrovalo 38 dětí prostřednictvím online registrace. Každý zaregistrovaný obdržel samolepku na helmu a dárky od Českého hokeje. Na kostce nad ledem byla pouštěna komentovaná prezentace, během které se rodiče dozvěděli o výhodách jak následné registrace u Českého hokeje, tak především o výhodách a možnostech při zaregistrování dítěte do klubu Pracovní zálohy Kladno, který v prosinci slaví 70. výročí svého založení.

Během hodinového pobytu na ledě si úplní začátečníci vyzkoušeli první krůčky na ledě. Pokročilejší zábavnou formou pilovali bruslení a obratnost na ledě a ti pokročilí předvedli ukázkový trénink 2. třídy klubu. Před koncem akce byla téměř většina úplných začátečníků schopna přejet kluziště bez pomoci hrazdiček. Na závěr proběhlo tradiční společné focení, při kterém trenéři s dětmi hlasitě pozdravili všechny přítomné v hledišti, mezi nimiž byl i prezident PZ, bývalý reprezentant a mistr světa z roku 1985, Vladimír Kameš.

Odměnou trenérům za jejich práci na ledě bylo, že děti už na střídačce rodičům hlásily své dojmy, jak se jim na ledě líbilo a že přijdou v pondělí na školičku bruslení, kterou klub pořádá pod názvem Kladenská školička bruslení společně s druhým kladenským klubem.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v HC PZ Kladno najdete zde.

Citáty

phpdUpOGd
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Pokud náhodou zaškobrtneš a spadneš na zpátky na zem, nezalekni se toho. Jen se ujisti, že se dokážeš znovu postavit."