Týden hokeje v Českém Těšíně

Týden hokeje v Českém Těšíně

Na zimním stadionu v Českém Těšíně proběhla v sobotu akce pro děti, které se chtěly naučit hrát hokej. Před samotným programem mohlo nově příchozích 55 dětí i s rodiči shlédnout utkání Regionální ligy mladšího dorostu mezi Českým Těšínem a Orlovou.

Banner

Pro všechny byl připraven program nejprve v tělocvičně, kde děti fitness trenérka Katka Štěpandová provedla základy suché přípravy a zahrála si s nimi různé hry. Po této rozcvičce se děti přesunuly do šatny, kde se za pomoci rodičů a starších žáků převlékly do bruslí a helem a vydaly se na ledovou plochu.

Na ledové ploše už je kromě trenérů a mladších žáků, kteří na jedné třetině hráli minihokej, tak aby dětem ukázali, že i ony budou moct jednou takhle hrát, čekali také hráči HC Wolves Český Těšín, kteří se do letošního ročníku zapojili společně s klubem.

Děti byly rozděleny do několika skupinek a postupně se prostřídaly na stanovištích, kde si vyzkoušely střelbu na branku, slalom, přetahování lanem a mnoho dalšího. Pro ty nejmenší, nebo pro ty děti, kteří na ledě stály poprvé, byly nachystány pomocná „chodítka“ a případně se jim věnoval některý ze starších žáků nebo dorostenců.

Děti přišel podpořit i Jan Výtisk

Na závěr tréninku na ledové ploše bylo pro děti připraveno ještě jedno překvapení - přijel je podpořit nynější hráč HC Vítkovice Ridera Jan Výtisk, který s nimi po skončení také debatoval, fotil se, podepisoval a dlouho odpovídal na zvídavé dotazy nejen dospělých, ale také dětí, které se s přibývajícím časem začali méně a méně ostýchat a ptali se na mnoho zajímavých otázek.

No a pak už nezbývalo než se rozloučit a jít domů. Anebo ještě ne? Hráči Wolves si totiž pro děti a rodiče připravili ještě možnost zhlédnout jejich večerní utkání proti Bohumínu, které se od 17:00 odehrálo na zimním stadionu.

Klub věří, že se akce rodičům i dětem líbila a doufá, že mnoho z nich zavítá na zimák při některém z tréninků a rozšíří řady hokejistů.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Českém Těšíně najdete zde.

Citáty

php1buHKv
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Dobrý hráč je tam, kde je puk. Vynikající hráč je tam, kde puk bude. Tomu se naučí ve hře.“