Týden hokeje v Jičíně

Týden hokeje v Jičíně

Již počtvrté se na jičínském zimním stadionu pod hrází rybníka Kníže uskutečnila akce Pojď hrát hokej, kterou jičínský hokejový klub pořádá v rámci svazového projektu Týden hokeje. I přes dozvuky letního počasí se akce zúčastnil velký počet dětí, které si jako vždy odnesly domů dres české hokejové reprezentace. Tím hlavním, co si děti z akce odnášely, byl ale zážitek, který mnohým pomůže s rozhodováním, jaký sport si zvolí.

Banner

Akce již tradičně začala krátkou prezentací, kde se rodiče spolu s dětmi dozvěděli něco o tom, jak probíhá sportování v hokejovém oddíle. Děti si zároveň mohly vyzkoušet hráčskou a brankářskou výstroj. V neposlední řadě si malí hokejisté mohli osahat těžký mistrovský pohár, který v minulé sezoně vybojoval jičínský A tým v KLM.

Po úvodní prezentaci se šlo na led. Na ledě již čekal početný tým trenérů, který si malé sportovce rozebral. Úplní začátečníci se naučili své první krůčky, s kterými jim pomáhal i dlouholetý extraligový hráč Václav Pletka, jenž v minulé sezoně pomohl dotáhnout jičínské áčko k mistrovskému titulu. Zkušenější bruslaři zase měli možnost strávit hodinku plnou her a zábavy.

Věříme, že se všem dětem a rodičům akce líbila a těšíme se, jak je společně přivítáme na následných hodinách školy bruslení, kterou klub pořádá vždy ve středu od 16:15 do 17:15 hodin. Ti, kteří již zvládnou bruslařské základy, pak mohou využít také hokejovou školu bruslení, která je každý pátek od 17:45 do 18:45 hodin (více na www.hcjicin.cz).

Celý Hokejový klub Jičín se těší na nové spoluhráče a kamarády.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Jičíně najdete zde.

Citáty

phpAc724u
Dominik Hašek

olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

Doplňkové sporty jsou výborná věc. Dělejte klidně dva tři sporty naráz a pak se rozhodněte pro jeden.