Týden hokeje v Sokolově

Týden hokeje v Sokolově

V sobotu 28. 9. 2019 od 9 hodin proběhla na zimním stadionu HC Baník Sokolov již posedmé akce Pojď hrát hokej v rámci Týdne hokeje. Náboru se zúčastnilo 12 chlapců a 1 dívka ve věku 4-9 let.

Banner

Dětem připravilo na ledě pestrý program 7 trenérů naší mládeže, včetně 1 hráče juniorů Patrika Kursy, který se zároveň věnuje i trenérské činnosti dětí v našem klubu. Jako host byl pozván odchovanec a ikona klubu David Hruška.

Úvodem byli rodiče seznámen s projektem Pojď hrát hokej a historií našeho klubu, s důvody a s cílem akce. Obdrželi zároveň informace o dalším možném zapojení příchozích dětí do našeho hokejového klubu. Během prezentace vzali naši trenéři děti na prohlídku zimního stadionu a v rozcvičovně proběhlo za přítomnosti hráčů A-týmu společné zapracování.

Následně po převléknutí zamířily všechny děti doprovázené rodiči k ledové ploše. Tam si podle předem připraveného schématu a schopností a dovedností hrály děti s trenéry na stanovištích a zkoušely si dát svůj první gól brankáři na opravdovou bránu.

Zároveň bylo pro rodiče i samotné děti připraveno ukázkové utkání minihokeje hráčů ročníků narození 2012 a 2013. Byl jim tak demonstrován progres dětí od nedávných prvních nesmělých krůčků na ledě k účasti v zápasech minihokeje. Po 45 minutách zábavných her a bleskurychlém seznámení s klubovým pokřikem „Černá žlutá, to jsou barvy naše...“ si jej kluci a dívky společně zakřičeli s trenéry a zároveň proběhlo společné fotografování.

Pevně věříme, že tato akce bude mít opět pozitivní výsledek v podobě nově příchozích dětí do našeho hokejového klubu.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Sokolově najdete zde.

Citáty

php5LHG35
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Moderní obránce vyniká rychlou přihrávkou. Ta je dnes rozhodující. A když ji dá, tak to neznamená, že pro něj akce skončila – musí podpořit útok.“