Týden hokeje v Milevsku

Týden hokeje v Milevsku

V rámci celostátní akce Týden hokeje se ve středu 22. září 2021 na milevském zimním stadionu uskutečnila akce Pojď hrát hokej.

Banner

Ve středu 22. září 2021 se konala na milevském zimním stadionu již podeváté akce Pojď hrát hokej. Tuto akci pořádá HC Milevsko 1934 za pomoci Českého hokeje. Poskytnuté propagační materiály ze strany Českého hokeje velmi pomáhají klubu při organizaci akce. Materiály používá při prezentačních návštěvách trenér mládeže ve všech školkách, se kterými klub spolupracuje v Milevsku a v širokém okolí. Výlep plakátů, rozdávání letáků a propagace akce při přípravných zápasech A týmu HC Milevsko 1934 nám přilákala tentokráte 26 nových dětí, z toho 18 rodičů vyplnilo formulář „Zápis do projektu Pojď hrát hokej“. Při registraci asistentky poradily s vyplněním registračního formuláře do projektu a seznámily rodiče s průběhem a programem akce. Děti projevovaly radost z dárků, které dostaly jako upomínku na tuto povedenou akci.

Pro vyplnění času registrace příchozích dětí s rodiči si trenéři tentokráte pro nové děti připravili ukázku tréninku o něco málo starších dětí, než jsou samy. Trénující děti ukázaly, že se ledu nemusí bát a že trénink je vlastně hra na ledě. Po ukončení registrace se rodiče a děti v připravených a vyzdobených šatnách seznámili s připravenou prezentací. Trenér mládeže si s dětmi povídal o hokeji, předvedl hokejovou výstroj a ukázal video. Předseda klubu rodičům v krátkosti představil historii a přítomnost klubu. Představil hokej jako kolektivní sport, který pomáhá k všestrannému rozvoji dětí. V prezentaci ukázal, kdy a jak začít s hokejem, a informoval, jak klub materiálně pomáhá začínajícím hokejistům. Představením výstroje potvrdil, že hokej je pro děti bezpečný.

Po prezentacích asistenti pomohli rodičům s oblečením účastníků do bruslí, nasadili helmy a rukavice a šli na ledovou plochou. Nově příchozím dětem pomohli překonat první chvilky trenéři HC Milevsko 1934 a hráči 3. a 4. tříd. Děti se pod vedením trenérů formou her seznamovaly s ledem. Akce byla zakončena společným fotografováním. Podle ohlasů a vyjádření rodičů, kteří přivedli své ratolesti, byla akce dobře připravena. Poděkování patří všem, kdo se na přípravě a realizaci této akce podílel.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Milevsku najdete zde.

Citáty

php6cbzQI
Jakub Voráček

mistr světa 2010

„Na tréninky se těším. Je během nich sranda a pořád jste v dobré partě kluků."