Týden hokeje v Litomyšli

Týden hokeje v Litomyšli

V pátek 24. 9. 2021 od 16:00 do 17:30 hodin se na zimním stadionu v Litomyšli uskutečnila náborová akce, která je součástí Týdne hokeje organizovaného Českým hokejem.

Banner

Nově příchozí zájemci o lední hokej nejprve ve vestibulu zimního stadionu absolvovali prezentaci o akci Týden hokeje (Pojď hrát hokej) a byly jim podány informace o hokejovém klubu v Litomyšli (časy a termíny školičky bruslení pro nejmenší, finanční náročnost hokeje u nás v klubu, možnost zapůjčení výstroje). Poté vyplnili připravený přihlašovací formulář, za který obdržel každý účastník hokejový dres, láhev a drobné dárky (samolepky, klíčenku atd.).

Následně se účastníci ve skupinkách přesunuli do kabiny našich nejmenších hokejistů, kterou si prohlédli. Pak už se převlékli v připravené šatně a vyjeli na ledovou plochu. Zde už na ně čekali naši trenéři a hráči přípravky, kteří předvedli ukázkový trénink. Většina z dětí si vyzkoušela první krůčky na bruslích, některé i bruslení s hokejkou a pukem. Poté jsme se všichni společně vyfotili.

Tato akce se z našeho pohledu povedla, přišlo 17 nových dětí. Děkujeme všem účastníkům, že se dnes přišli podívat a přivedli své ratolesti. Doufáme, že si dnešní hokejové setkání spolu s HC Litomyšl užili. Budeme rádi, pokud tyto děti u hokeje zůstanou a pomohou nám vytvořit hokejové týmy. A také děkujeme hokejovému svazu za podporu.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Litomyšli najdete zde.

Citáty

phpJ1yNvf
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Jako malý jsem se často sám oblékal doma a chtěl jsem, abychom už jeli. Strašně jsem se těšil. Když jsme pak jeli z tréninku, tak jsem se ptal, kdy už bude další."