Týden hokeje ve Studénce

Týden hokeje ve Studénce

V pátek 27. září proběhla před zimním stadionem ve Studénce akce v rámci Týdne hokeje s názvem „Pojď hrát hokej“. Vzhledem k tomu, že zimní stadion je stále uzavřen, klub HC Studénka uspořádal tzv. suchou variantu, kde byl pro děti připraven skákací hrad s prolézací části (kombinace skluzavky a opičí dráhy) a budoucí hokejisti a hokejistky si také mohli vyzkoušet střelbu na hokejovou bránu.

Banner

Od 16 hodin probíhala registrace. Všechny děti byly odměněny sladkostmi a dárky, které poskytl náš klub a Český hokej. Navíc si každé dítě s sebou domů odnášelo hodnotný dárek v podobě krásného bílého a červeného reprezentačního dresu, na nějž si mohlo napsat i své jméno.

Po registraci dostali rodiče i děti hokejovou instruktáž formou videoprezentace, kterou vedl šéftrenér mládeže našeho hokejového klubu Mojmír Kotas. Děti a rodiče se dozvěděli informace o klubu a jak ekonomicky nenáročný hokej na místní klubové úrovni je. V závěru videoprezentace byla představena hokejová výstroj, kterou začínající hráči při startu hokejové kariéry dostávají od klubu zapůjčenou zdarma. Na konec akce jsme si udělali společné foto.

Všichni se již nyní těšíme na ledovou plochu, kterou budeme mít k dispozici od 1. listopadu 2019 a pevně věříme, že většina příchozích dětí začne také pravidelně chodit do naší hokejové přípravky (dříve školy bruslení), která odstartuje ihned se začátkem provozu ledové plochy. Na závěr je nutno podotknout, že na tuto akci dorazilo a celkem se zaregistrovalo 22 dětí, což je vzhledem k tomu, že stále nemáme k dispozici ledovou plochu, skvělé číslo.

HC Studénka děkuje všem za výbornou účast. Akce se vydařila a určitě nebyla poslední.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Studénce najdete zde.

Citáty

phpPaAR8p
Peter Forsberg

Švédská legenda a člen Triple Gold Clubu

„Rodiče! Užívejte si to, dělejte vše pro dítě. Držte je u více sportů. Nestresujte je.“