Týden hokeje v Uničově

Týden hokeje v Uničově

Dne 18. 9. 2018 od 17:00 se na zimním stadionu v Uničově uskutečnila akce „Pojď hrát hokej“. Zúčastnilo se jí celkem 21 dětí z Uničova a okolí.

Banner

Po zaregistrování byly děti odvedeny do šatny, kde se nachystaly na led. Všechny zúčastněné přivítal moderátor, poté byly děti rozděleny do skupin podle úrovně dovedností. S dětmi, které už na bruslích uměly, trenéři hráli různé hry (chytání kruhů, sbírání míčků, soutěž o ceny v koulení gymnastických míčů). Dětem, které se s bruslením teprve seznamovaly, pomáhali trenéři a asistentky z řad hráček našeho ženského družstva s prvními krůčky na ledě.

Po celou dobu probíhalo v jedné třetině ledové plochy modelové utkání malých Orlíků ročníku 2011 a 2009, které mělo začínající děti seznámit s hokejovou hrou. Zároveň si děti prohlídly výstroj hráčů i brankářů.

V průběhu her měly možnost sdělit své dojmy moderátorovi, který mezi nimi kroužil s mikrofonem. Mezitím byli rodiče pozváni na prezentaci, kterou vedl náš hlavní trenér mládeže p. Ctibor Melovský. Seznámil rodiče s hokejem všeobecně, předvedl prezentaci Českého hokeje, přidal prezentaci klubu HC Uničov a prezentoval rovněž úspěchy malých Orlíků ve všech věkových kategoriích.

Závěrem proběhlo společné focení, dětem byly rozdány dárky. Dnem hokeje odstartovala u nás v Uničově „školička bruslení“, na kterou se dětičky vždycky moc těší.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Uničově najdete zde.

Citáty

phpN55Dga
Martin Ručinský

olympijský vítěz z Nagana

„Dnes je nejdůležitější bruslení, protože hokej se neuvěřitelně zrychlil. Na dovednostních disciplínách jako je střelba nebo technika hole se dá pracovat."