Týden hokeje v České Lípě

Týden hokeje v České Lípě

V pátek 26. 1. 2018 od 17. do 19. hodin probíhala na zimním stadionu v České Lípě, náborová akce Hokejového klubu Česká Lípa, v rámci projektu ČSLH Pojď hrát hokej. Tato akce se v České Lípě konala již potřetí. Tentokrát přišlo více než 60 dětí.

Banner

Všichni zúčastnění dostali od ČSLH reprezentační dres, hokejové karty, placku s logem projektu, omalovánky s hokejovou tématikou a od klubu tatranky a čokolády. Všechny malé borce klub pozval na Školičku bruslení, která se koná v České Lípě každé úterý a čtvrtek od 16 do 17 hodin a v neděli od 9 do 10 hodin.

Všem byla také nabídnuta možnost, zaregistrovat se do klubu HC Česká Lípa a tím nastartovat hokejovou dráhu. Hokejový klub HC Česká Lípa pomáhá nováčkům zapůjčením skoro kompletní hokejové výstroje, takže věří, že se třeba třetina (nebo i více) účastníku této akce zapojí do hokejového klubu a stanou se z nich hokejisti (hokejistky).

Za klub se akce zúčastnilo 12 kvalifikovaných trenérů, předseda klubu, sekretář, fotograf, kameraman, vedoucí tříd a dobrovolníci z řad rodičů, několik dorostenců a mladších žáků a tým ročníku 2010, který sehrál modelové utkání v minihokeji.

Rekordní účast

Na akci celkem dorazilo více než 60 dětí, ze kterých se 54 registrovalo do projektu Pojď hrát hokej.

Akce začala registrací účastníků a pokračovala prezentací pro rodiče předsedou klubu, Tomášem Binderem, za asistence šéftrenéra klubu Františka Richtra. Dále se pokračovalo podle doporučeného programu. Zatímco se rodiče seznamovali s hokejem a činností klubu HC Česká Lípa, trenéři děti prováděli po stanovištích suché přípravy, kde si mohly vyzkoušet slalom s míčkem a střelbu pukem na hokejové střelnici.

Pak se již šlo na ledovou plochu. Trénink probíhal zábavnou formou, trenéři používali sportovní pomůcky, například hrazdičky pro úplné začátečníky, míčky, lana, kužely atd. V jedné třetině ledové plochy probíhalo modelové utkání v minihokeji hráčů ročníku 2010.

Kdo o akci nevěděl nebo ji nemohl z nějakého důvodu navštívit, nemusí smutnit. Hokejový klub HC Česká Lípa přijímá nováčky ve věku 4 - 8 let (případně i mladší, nebo starší borce, kluky i holky) do řad hokejistů po celou sezónu, vždy každé úterý a čtvrtek od 16. do 17. hodin. Výstroj kupovat nemusíte, dostanete zapůjčenou od klubu.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v České Lípě najdete zde.

Citáty

php1buHKv
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Dobrý hráč je tam, kde je puk. Vynikající hráč je tam, kde puk bude. Tomu se naučí ve hře.“