Týden hokeje v Kralupech nad Vltavou

Týden hokeje v Kralupech nad Vltavou

Hokejový klub Kralupy nad Vltavou už pojedenácté pořádal ve spolupráci s Českým hokejem nábor malých hokejistů ve věku 4-8 let v rámci projektu Pojď hrát hokej. Akce Týden hokeje se uskutečnila v sobotu 26. listopadu 2022.

Banner

Tvrdá příprava akce, která probíhala v Hokejovém klubu Kralupy nad Vltavou (dále jen „klub“) od začátku září, přinesla své ovoce. Trenér mládeže Filip Štibran spolu s dalšími trenéry provedl několik návštěv v mateřských a základních školách. Osvěta kolektivní hry „lední hokej“ přilákala v sobotu dopoledne do areálu zimního stadionu dvacet dětí, které společně s rodiči prožily nejednu radostnou chvíli v rámci projektu Pojď hrát hokej.

První zájemci o tuto akci byli přivítáni rodiči působícími v roli vedoucích družstev a mladými hokejisty z kategorie žáků. Po splnění administrativních kroků k zápisu dětí ze strany rodičů obdržely děti spoustu dárků, které je budou provázet v začátcích jejich tréninků. Poté se děti přesunuly do opravdové hokejové kabiny, kde si pod vedením trenérů udělaly společnou rozcvičku. V té době byly rodičům místopředsedou klubu Mgr. Liborem Štajerem a sekretářem klubu a trenérem mládeže, současným hokejistou A mužstva Filipem Štibranem, předány prvotní informace o klubu a o tom, co to znamená mít doma malého hokejistu. Přítomní získali zasvěcený přehled o důležitých provozních a administrativních pravidlech chodu Hokejového klubu Kralupy nad Vltavou, novém logu, ale i o rozsahu tréninku ledního hokeje a jeho náplni.

Poté na děti čekala ledová plocha, kde si je převzali kvalifikovaní trenéři mládeže. Na jedné polovině se nováčci seznámili se základy bruslení, na druhé polovině mohli rodiče vidět, jak probíhá skutečný trénink mladých hokejistů, kteří už minimálně rok trénují. Na ledě se rozeběhly různé zábavné hry a soutěže zaměřené na bruslení a hokej. Společné foto a závěrečný pokřik byl vyvrcholením dětské radosti z prožité akce.

Akce Týden hokeje se v Kralupech zúčastnilo celkem 20 dětí. Vedení HK Kralupy nad Vltavou děkuje všem, kteří se jakýmkoli způsobem podíleli na organizaci a hladkém průběhu celé akce. Úsměvy a vyprávění dětí o svých zážitcích na ledové ploše potěšily všechny přítomné a jsou tou největší pozvánkou na další společné tréninky v hokejovém klubu Kralupy nad Vltavou.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Kralupech nad Vltavou najdete zde.

Citáty

phpXBVl4e
Jaromír Jágr

Olympijský vítěz a nejlepší český hráč historie v NHL

„Jestliže chceš být lepší než kdokoliv jiný, musíš pracovat tvrději než kdokoliv jiný. Žádné jiné tajemství v tom nehledej.“