Týden hokeje v Čáslavi

Týden hokeje v Čáslavi

Akce Týden hokeje se v Čáslavi konala tentokrát netradičně v pracovní den. Tento projekt je nedílnou součástí hokejového života ve městě. Ve čtvrtek 26. 9. 2019 od 16:30 hodin jsme na zimním stadionu v Čáslavi bavili nejen nově příchozí.

Banner

V Čáslavi je již standardem, že se tato důležitá akce nepodcení a jak organizačně, tak i materiálně je zajištěna na vysoké úrovni. Taktéž propagace akce probíhala kontinuálně několik týdnů dopředu ve všech dostupných médiích, na školách a školkách ve městě a okolí, obecních úřadech i na utkáních A-týmu, který se těší velké návštěvnosti.

Registrace s prezentací proběhla v krásném prostředí restaurace. Aby se děti nenudily, do tajů ledního hokeje a výstroje hokejistů je zasvěcoval hlavní trenér mládeže pan Jiří Bitnar. Rodičům se individuálně věnovali další činovníci klubu, kteří odpovídali na četné dotazy ohledně tréninků a celkového fungování klubu.

Po pár minutách se šlo na věc – ostatně kvůli tomu všichni přišli. Děti si nejprve vyzkoušely dovednosti na suchu (slalom, překážky), poté následovalo obouvání do bruslí, vzetí hokejky do ruky a hurá na led. Dětem se na ledě věnovali jak trenéři mládeže, tak i hráči A-týmu. Děti si vyzkoušely své bruslařské dovednosti na několika stanovištích. K dispozici byla spousta sportovního materiálu a pomůcek. Nově příchozí mohli oči nechat na našich Gripeňatech, která předváděla minihokej a vše, co se naučila. A že se bylo na co koukat. Na závěr akce proběhlo společné focení.

Hlavní ovšem je, že mezi nás přišly další děti a k hokeji se vrátilo i několik těch, které si daly roční pauzu. Vše proběhlo s úsměvem na tváři a dobrým pocitem.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Čáslavi najdete zde.

Citáty

php6ZfkAi
Jakub Voráček

útočník Philadelphie Flyers

„Když jsem byl malý, hrával jsem i tenis a fotbal. To je podle mého strašně důležité, aby, když je dítě ještě ve vývoji, dělalo co nejvíce sportů. Dnes mají děti bohužel jiné zájmy. Je to pak vidět na jejich obratnosti a talentu."