Týden hokeje ve Frýdku-Místku

Týden hokeje ve Frýdku-Místku

V úterý 18. 9. 2018 proběhla v hale Polárka ve Frýdku-Místku již počtvrté náborová akce Týden hokeje.

Banner

Počet dětí byl tentokrát menší, možná vlivem krásného podzimního počasí, ale také naší odlišnou strategií. Vzhledem k tomu, že máme již naplněné hokejové ročníky prvních, druhých a třetích tříd, zaměřili jsme se hlavně na předškolní děti z mateřských škol. Přesto byla účast slušná, zaregistrovali jsme do přípravky více než 20 nových budoucích hokejistů.

Trenéři HC Frýdek-Místek připravili pro děti i jejich rodiče bohatý program. O historii, činnosti klubu a chodu přípravky seznámil přítomné trenér mládeže Pavel Palát. V té době už děti pod vedením dorostenců sehrávaly na suchu hokejová utkání na malé branky.

Následovalo převlékání dětí a půjčení bruslí. Trenéři připravili jednotlivá stanoviště, aby vše mohlo začít hlavní částí na ledě. První část ledové plochy byla určena pro ukázky tréninku i hokejového utkání nejmladších dětí z hokejové přípravky. V dalších částech byl prostor pro děti, které poprvé stály na ledě. Ti, kteří už dokázali bruslit bez opory, si mohli vyzkoušet střelbu na opravdového brankáře. Ti nejodvážnější se pustili do hokejového utkání na malé branky.

Došlo i na společnou fotografii všech dětí a trenérů.

Celá akce proběhla v přátelské atmosféře pod velkoplošnou obrazovkou, na které stále opakovaně běžel klip, jenž vznikl k akci Pojď hrát hokej. Po ukončení akce pozval všechny přítomné Pavel Palát na trénink hokejové přípravky. Spokojené děti i rodiče odcházeli z haly Polárka a pobrukovali si slova videoklipu "Dáme góla dáme".

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Frýdku-Místku najdete zde.

Citáty

php1buHKv
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Dobrý hráč je tam, kde je puk. Vynikající hráč je tam, kde puk bude. Tomu se naučí ve hře.“