Týden hokeje v Kroměříži

Týden hokeje v Kroměříži

V sobotu 25. 9. se na zimním stadionu v Kroměříži uskutečnil už poosmé Týden hokeje. Tato akce Českého hokeje se v Kroměříži pravidelně setkává s dětským zájmem, s radostí těch, kterým je určena. Po ruce je někdo z rodičů, s výpomocí malým a s hokejovými dotazy. Začátek akce určil HK Kroměříž na 8:00. Většina prcků již byla obuta do bruslí a na ledě vyslechla krátkou řeč, instrukce Jiřího Osiny, šéftrenéra mládeže. Do klubu nově zapsaní kluci a holky obdrželi drobné dárky, pozornosti.

Banner

Ledová plocha je opět rozdělena do mnoha stanovišť. V jedné části si šikovná drobotina zkouší i nájezdy na brankáře. Na ploše vedle se ostatně může inspirovat mini-hrou naší přípravky, druhé či třetí třídy. Zábavné i motivační prvky tak ukazují nováčkům nejenom trenéři HK Kroměříž, nýbrž i hokejisté nižších ročníků. Kromě nováčků přišly na své oblíbené kluziště i děti ze školky bruslení.

K oblíbeným atrakcím náleží sbírání puků z ledu (jejich přenášení) nebo podobný úkon s plastovými talířky. Lákavé je proplétání se sraženými brankami. Občas ve zúženém prostoru někdo upadne, obejde se to však bez slziček, a hned hurá zpátky na nohy!

Na ledě jsou místy položeny drobné překážky, jež je třeba překračovat. Procvičují pohybovou koordinaci a pozornost. Hitem jsou malé barevné míčky, které drobotina s gustem sbírá z ledu, aby je házela po sobě či do plexiskla. Opodál jsou všetečným vrhačům připraveny i pneumatiky, s otvorem míčky se plnícím... Chybět nesmí rozhodně široký pruh ledu pro bruslení. Postaráno je i o zdánlivě "slabší", o začátečníky. Kloučci a dívenky bez rozdílu dostanou šanci být hodinu na bruslích, každému je věnována pozornost a dopřána podpora.

Nejen na kluzišti, ale i s končící akcí jsou trenéři k mání všem dotazům, ze strany rodičů, případně dětí. HK Kroměříž náborovou práci nikdy nepodceňoval. Práce a hry s dětmi, podepřeny odbornou dovedností a zkušeností, patří v klubu k tomu krásnému, co dospělé i děti těší a sytí je novou chutí do bruslení a hokeje. HK Kroměříž se důkladně věnuje své školce bruslení, vítán je ve školkách a školách okresu. Dalším stimulem k soustavné a dobré práci s nejmenšími je i Týden hokeje, svazový projekt oblíbený a zvláště ve složitém čase dneška velice užitečný.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Kroměříži najdete zde.

Citáty

phpN55Dga
Martin Ručinský

olympijský vítěz z Nagana

„Dnes je nejdůležitější bruslení, protože hokej se neuvěřitelně zrychlil. Na dovednostních disciplínách jako je střelba nebo technika hole se dá pracovat."