Týden hokeje v Havlíčkově Brodě

Týden hokeje v Havlíčkově Brodě

Havlíčkobrodská Kotlina se již poněkolikáté zapojila do celorepublikové akce Týden hokeje. Úspěšný náborový kemp, do kterého se zapojilo několik dětí, se uskutečnil v Havlíčkově Brodě ve středu 23. ledna. Na budoucí hokejisty a hokejistky čekal pestrý program, kterým je provedli zkušení trenéři a hráči mládežnických výběrů.

Banner

Havlíčkobrodská Kotlina byla dějištěm hokejové akce Týden hokeje, který je znám pod názvem Pojď hrát hokej. Do ledového svatostánku přišlo několik dětí v doprovodu svých rodičů. Malé ratolesti při registraci dostaly dres národního týmu a další předměty. Budoucím hokejistům a hokejistkám byla představena výstroj v podobě kvízu. Nejrychlejší dítě si danou část mohlo vyzkoušet na vlastní kůži.

Rodiče svým nejmenším po testu nazuli brusle a za dozoru trenérů a hráčů BK Havlíčkův Brod následoval pestrý program na ledové ploše. Děti se učily jak vstát z ledu, dřepy na místě nebo sbírání plyšáků z kluziště a dovézt je do koše. Budoucí hvězdy českého hokeje potom střílely na branku, hrály si s míčky nebo plnily různé úkoly trenérů. 

„První hodiny jsou pro děti nejdůležitější, jelikož se seznamují s ledem. Učí se stát na místě nebo přemístit se z bodu A do bodu B. Děti potom zjistí, co si mohou dovolit,“ říká trenér Jakub Venc. „Je to především pro děti z ulice, které nemají možnost hrát hokej v některých městech. Děti jsou seznámeny s tím, jak to tady funguje, což je perfektní,“ dodává trenér sedmých a osmých tříd.

Nejrychlejší kolektivní hra není jen čistě mužskou záležitostí. Svůj prostor v něm mají i dívky, které můžou hrát na nejvyšší úrovni. Do Kotliny přišly dívky, které byly v některých věcech lepší než jejich kolegové. „V Havlíčkově Brodě jsme měly jen jednu slečnu, a to Karolínu Juřicovou, která se dostala do reprezentace. Když to holčičkám, které sem přišly vydrží, není problém, aby hrály hokej,“ říká na adresu budoucích hokejistek Jakub Venc.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Havlíčkově Brodě najdete zde.

Citáty

phpJ1yNvf
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Jako malý jsem se často sám oblékal doma a chtěl jsem, abychom už jeli. Strašně jsem se těšil. Když jsme pak jeli z tréninku, tak jsem se ptal, kdy už bude další."