Týden hokeje ve Velkém Meziříčí

Týden hokeje ve Velkém Meziříčí

Ve čtvrtek 27. ledna proběhla na zimním stadionu ve Velkém Meziříčí náborová akce Pojď hrát hokej. Akci pořádal v rámci Týdne hokeje Horácký hokejový klub ve spolupráci s Českým hokejem.

Banner

Vzhledem k tomu, že koronavirová epidemie o sobě v posledních dnech dává hodně vědět, byli jsme mile překvapeni počtem účastníků. Hokej si přišlo vyzkoušet téměř 20 dětí v doprovodu svých rodičů. Zaregistrovali jsme 17 chlapců a 2 děvčata. Za odměnu si od nás děti odnášely malé dárečky s hokejovou tematikou.

Po registraci běžně následuje powerpointová prezentace ledního hokeje rodičům. Z důvodu aktuální epidemické situace nám bylo doporučeno předat rodičům prezentaci v tištěné podobě. V jedné z šaten jsme tak provedli alespoň ukázku hokejové výstroje a děti se mohly potěšit s klubovými maskoty.

A pak už honem do bruslí a hurá na led. Jak jinak než v dresu národního týmu! Pro někoho to byly jedny z prvních krůčků na ledě. Ti zkušenější si mohli vyzkoušet zábavné aktivity s hokejkou i bez ní. Na hřišti současně probíhala ukázka minihokeje v podání 5. třídy, která nadchla nejen děti, ale i rodiče. Závěrem ještě úsměv pro společné foto.

Velké poděkování všem trenérům a těm, kteří při organizaci této akce pomáhali. Ale hlavně vám rodičům a dětem, kteří jste za námi přišli. Budeme doufat, že se s vámi u nás na zimáku začneme potkávat pravidelně, a že rozšíříte naši hokejovou rodinu.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Velkém Meziříčí najdete zde.

Citáty

phpUhStPw
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Je lepší v teplých měsících hrát baseball, tenis nebo lakros, třeba i za deště. Nebo plavání, neorganizovaný fotbal, jízda v terénu na kole. Házeli jsme míče o zeď, mixovali dohromady spousty dalších her. Všichni dobří hráči to tak dělali. Specializace na hokej začala až po 14 letech.“