Trénink mimo hokejové mantinely: Přihrávka bekhendem

Jak správně na přihrávku forhendem už jsme se si ukázali ve druhém díle seriálu Trénink mimo hokejové mantinely. Na řadě je tak přihrávka z bekhendu. Jak na ni vám opět poradí Radek Hlavatý. „Technika je obdobná. Rozdíl je v základním postoji, což klade větší nároky na přesnost provedení,“ vysvětluje mládežnický trenér.

Banner

Při tréninku bekhendové přihrávky by dítě mělo opět vycházet ze základního postoje, který si můžete připomenou v prvním díle seriálu. Postaví se bokem ve směru přihrávky a míček přihrává ve chvíli, kdy ho má u zadní nohy, na které je i větší váha. „Při přihrávce pak přenášíme váhu ze zadní nohy na přední,“ podotýká Hlavatý.

Podobně přistupujeme i ke zpracování přihrávky. Opět je třeba přiklopit míček čepelí hole. „Následně přihrávku ztlumíme pomocí zápěstí, které je uvolněné a vykonává drobný pohyb dozadu.“

Když dítě zvládne jak míček přihrát, tak i zpracovat, může zkusit těžší verzi tohoto tréninku. Ta bude spočívat ve střídání bekhendové a forhendové přihrávky a jejího zpracování. „Dítě se tak naučí správný odhad, který následně využije na ledě při přihrávkách o mantinel,“ vysvětluje Hlavatý.

Citáty

php8Y2Or2
Mats Sundin

Olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa

„Nejdůležitější je mít radost. Hrát si nehledě na věk. Nebojte se snít. Nebuďte jednostranní. Žijte v přítomnosti. Elitářství až od 17 let.“