Týden hokeje ve Frýdku-Místku

Týden hokeje ve Frýdku-Místku

Dne 24. ledna 2018 proběhla již potřetí náborová akce Týden hokeje v hale Polárka ve Frýdku-Místku, která se koná pod záštitou Českého svazu ledního hokeje. Mediální propagace, která probíhala už několik dnů předem v rozhlase, televizi, na internetu i prostřednictvím plakátů a letáků byla zárukou, že účast dětí a veřejnosti bude opět vysoká.

Banner

Na akci přišly dvě skupiny dětí. Jednu skupinu tvořili předškoláci, kteří ještě nikdy na bruslích nestáli a přišli si vyzkoušet se svými rodiči první kroky na ledě. Druhou skupinu tvořily děti, které už nějaké zkušenosti s bruslením mají, především díky veřejnému bruslení a bruslení mateřských a základních škol, které probíhá částečně také pod dohledem trenérů hokeje.

Po registraci přivítal účastníky akce, děti a jejich rodiče trenér přípravky Pavel Palát. Všechny zúčastněné seznámil s tím, jak pracuje hokejová přípravka ve Frýdku-Místku, kdy probíhají pravidelné tréninky, jakou výstroj jim je schopen klub poskytnout k zapůjčení.

V 17.45 se děti převlékly, půjčily si brusle a buďto s rodiči nebo trenéry přípravky pokračovala akce na ledě. Trenéři si připravili jednotlivá stanoviště, kde se hrál malý hokej, hra na jednu bránu, střelba, nájezdy na jednu bránu, hry pro předškoláky a první kroky na ledě s podporou.

Rodiče mohli sledovat ukázku tréninku a modelového utkání žáků hokejové přípravky HC Frýdek-Místek. Přestávka v polovině akce byla využita na společnou fotografii všech účastníků akce. Zároveň po celou dobu akce probíhaly v předsálí i na hlavní obrazovce v hale mediální prezentace hokejového svazu i HC Frýdek-Místek.

Po skončení bylo vidět, že některé děti byly tak nadšené, že se jim nechtělo z ledu. Hodina jim rychle utekla a ptaly se, kdy zase mohou přijít, což bylo hlavním cílem této náborové akce.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Frýdku-Místku najdete zde.

Citáty

phpL4QJvY
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Mám 5 dětí, učil jsem je bruslit, ale nenutil do hokeje. Sport si vybrali stejně jako já sami. Dnes jsou dobří v golfu, hokeji, baseballu.“