Týden hokeje ve Warriors Brno

Týden hokeje ve Warriors Brno

V rámci týdne s hokejem jsme i letošní ročník pořádali náborovou akci Českého hokeje s názvem „Pojď hrát hokej“. Akce přilákala na náš zimní stadion na Úvoze přes dvě desítky malých zájemců, kteří si chtěli vyzkoušet tu snad nejúžasnější kolektivní hru na světě – lední hokej.

Banner

Rodiče spolu s dětmi zažili během hodiny a půl pestře nabitý program plný radosti, zábavy i nových informací. Po registraci u vstupu do haly, kde děti od našich trenérů dostaly pěkné dárky, se šlo na led! Někteří se s přezutím do bruslí ze začátku pořádně poprali, avšak naši trenéři byli připraveni kdykoliv pomoci. Během toho, co se děti přezouvaly, rodiče spolu s trenérem Dominikem Humlem zamířili do školy, přímo sousedící se zimním stadionem, kde obdrželi informace nejen o našem hokejovém klubu Warriors, ale také o Českém hokeji a jím pořádaných akcích.

Následovala hlavní část programu na ledové ploše. Tam si děti spolu s trenéry užili spoustu zábavy a radosti. Kromě našich mládežnických trenérů dohlížely na malé hráče i krasobruslařky, které jim asistovaly při jejich prvních krůčcích na zamrzlé vodě. Na ledovém programu byly různé typy her - jde přeci o to, aby si děti především hrály a odnesly si krásný zážitek. V jedné třetině hřiště zároveň mohli rodiče sledovat ukázkový trénink našich druháčků.

Tato akce se konala na Úvoze již popáté a jako vždy měla úspěch nejen z naší strany. Z více než dvaceti dětí se nakonec zaregistrovalo dvaadvacet nováčků! Jsme moc rádi, že i v dnešní době plné mobilů a tabletů vedou rodiče své děti stále ke sportu. Doufáme, že nám i tyto akce přivedou k hokeji další ratolesti, které nás budou jednou reprezentovat, nebo třeba jen za pár let přihlásí své děti opět na hokej.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v HCM Warriors Brno najdete zde.

Citáty

phpX5GKoE
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Hráč musí hokej milovat, mít zápal a bavit se tím. Ať mladý hokejista dělá i jiné sporty, já jsem hrál aktivně vedle hokeje fotbal a tenis.“