Týden hokeje ve Vimperku

Týden hokeje ve Vimperku

Ve středu 22. září 2021 se od 15:30 hodin konala na zimním stadionu ve Vimperku náborová akce Pojď hrát hokej, a to v rámci celorepublikové akce Týden hokeje, která probíhá od pondělí 20. září 2021 a končí v neděli 26. září 2021.

Banner

Akce byla určena všem malým dětem ve věku 4-8 let, které mají zájem se naučit bruslit a hrát lední hokej. Všechny zúčastněné děti po přivítání na zimním stadionu obdržely klíčenku, láhev, samolepky a k zapůjčení byl i reprezentační hokejový dres, se kterým absolvovaly své první krůčky na ledě.

Před vstupem na led proběhla krátká prezentace ledního hokeje, kde se rodiče dozvěděli veškeré informace o akci Pojď hrát hokej a také o pořádajícím klubu HC Vimperk.

Po prezentaci absolvovaly děti krátký trénink s trenéry HC Vimperk, kdy byly rozděleny podle dovedností do skupin. Mohli se tak učit jak úplní nováčci, tak i pokročilí bruslaři. V jedné třetině byl k vidění i ukázkový zápas v minihokeji, který mezi sebou sehráli nejmenší hokejisté HC Vimperk. Dále na děti čekala opičí dráha, sbírání míčků a další hry na ledě. Po společném tréninku proběhlo focení všech zúčastněných a nechyběla ani sladká odměna.

Akce Pojď hrát hokej se letos zúčastnilo na zimním stadionu ve Vimperku celkem 16 nových dětí (z toho devět chlapců a sedm děvčat), které se úspěšně zaregistrovaly do projektu Pojď hrát hokej.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Vimperku najdete zde.

Citáty

phpva6Ja0
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Nenechte se odradit! Je jedno, kolik gólů dostanete. Ten pocit, kdy uděláte dobrý zákrok, za to stojí.“