Týden hokeje v Kuřimi

Týden hokeje v Kuřimi

V úterý 21. 9. 2021 se krátce před sedmnáctou hodinou otevřel zimní stadion v Kuřimi pro malé hokejisty a hokejistky.

Banner

Děti si mohly přijít zkusit zahrát hokej pod záštitou Českého hokeje a jeho projektu Pojď hrát hokej. Na nábor přišlo hned 28 nových hokejistů a hokejistek. Poté, co rodiče vyplnili zápis na hokej, dostaly děti od svazu malé dárečky v podobě klíčenky a flašky značky CCM, které dětem udělaly velkou radost. Byly zde děti kategorií ročníku od 2017 po kategorii 2013.

Někteří už vypadali, že na bruslích někdy stáli, pro některé to byla úplná premiéra. Všechny děti si mohly vyzkoušet, jaké to je být hokejistou. Led byl rozdělený na tři části. Na první třetině byl k vidění modelový trénink hokejistů ročníku 2011 a 2013 HC Mystery Kuřim. Na další třetině si děti mohly vyzkoušet různé hokejové dovednosti a na poslední třetině se dětem věnovaly krasobruslařky, které se věnovaly především dětem, které stály na ledě poprvé nebo neuměly tolik bruslit.

Po tréninku, který trval zhruba hodinu, bylo pro děti nachystané občerstvení v podobě ovoce. Poté následovala schůze pro rodiče, kde jim v rámci prezentace bylo představeno, jak Český hokej funguje, jak to funguje v mládežnickém hokeji, jaké jsou představy klubu HC Mystery Kuřim a v neposlední řadě jim bylo řečeno, co by si malý hokejista nebo malá hokejistka měli pořídit na trénování.

My jsme si nábor Pojď hrát hokej moc užili. Doufáme, že děti, které na nábor přišly, uvidíme v následující sezóně hrát hokej. Už teď se těšíme na další ročník.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Kuřimi naleznete zde.

Citáty

phpN55Dga
Martin Ručinský

olympijský vítěz z Nagana

„Dnes je nejdůležitější bruslení, protože hokej se neuvěřitelně zrychlil. Na dovednostních disciplínách jako je střelba nebo technika hole se dá pracovat."