Týden hokeje v Sokolově

Týden hokeje v Sokolově

V sobotu 25. 1. 2020 od 9.45 hodin proběhla na zimním stadionu HC Baník Sokolov již poosmé akce Pojď hrát hokej, a to v rámci Týdne hokeje.

Banner

Náboru se zúčastnilo 22 dětí, z toho 5 dívek a 17 chlapců ve věku 3-9 let. Dětem byli na ledě nápomocni 4 trenéři mládeže, 2 hráči B-týmu a dále 2 hráči juniorky, kteří byli na ledě v hráčských výstrojích.

Na úvodní schůzce s rodiči, konané v klubové místnosti, hlavní trenér mladší přípravkové kategorie a trenér základny obeznámil přítomné s projektem Pojď hrát hokej. Rodičům byly podány stručné informace o klubu HC Baník Sokolov včetně klubové historie a o dění v klubu v současnosti. Obdrželi dále informace o dalším možném zapojení příchozích dětí do našeho hokejového klubu.

Mezitím se děti vydaly za doprovodu pracovníka PR oddělení na průzkum zimního stadionu. Prošly si šatnou a zázemím A-týmu, podívaly se do posilovny a nakoukly do dalších přilehlých šaten.

Kdo z dětí neměl vlastní helmu, rukavice, brusle či hokejku, tak jim byl tento materiál zapůjčen. Po převléknutí zamířily děti doprovázené svými rodiči ke kluzišti. Děti měly k dispozici chodítka a pomocí nich či bez nich udělaly mnohdy první kroky po ledové ploše. Společně s trenéry a hráči si podle předem připraveného schématu hrály na stanovištích, nebo si vystřelily na brankáře.

V závěru bylo pro rodiče i samotné děti připraveno ukázkové utkání minihokeje hráčů ročníků narození 2012 a 2013. Účastníci akce tak mohli sami rozpoznat progres dětí v dovednosti bruslení, pokud chodí děti bruslit častěji. Po 45 minutách zábavných her jsme se společně všichni vyfotografovali a hráči minihokeje akci zakončili pokřikem „máme těla jako kov, my jsme Baník Sokolov.“

Doufáme pevně, že proběhlá akce se dětem líbila a že jsme vzbudili v rodičích dětí zájem, který je přivede na myšlenku dát svoji ratolest do našeho oddílu ledního hokeje.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Sokolově najdete zde.

Citáty

phpy1V8eL
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Nikdy neztrácejte pocit nadšení. Nikdy ho neberte jako samozřejmost.“