Týden hokeje v Moravské Třebové

Týden hokeje v Moravské Třebové

Dne 21. 9. 2021 se konala v Moravské Třebové v REHAU ARÉNĚ celorepubliková akce Týden hokeje. Ta je organizovaná Českým hokejem jako součást projektu Pojď hrát hokej. Akce je určena dětem od 4 do 8 let a jejich seznámení s hokejovým prostředím.

Banner

Projektu se zúčastnilo 18 nově příchozích dětí a 11 hráčů z předešlého náboru. Ti měli trénink na půlce hřiště, kde předváděli různé hry – honičky, souboje, slalomy či sbírání puků, tenisáků a kuželíků.

Nově příchozí se nejdříve zaregistrovali. Po vyplnění přihlášky obdrželi láhev na pití CCM, klíčenku Kaufland a leták Kaufland. Dále drobný dárek – odznak a náramek. Potom se odebrali do šatny, kde je rodiče obuli do půjčených bruslí. K tomu dostali helmu. Následovalo shromáždění na chodbě, kde si děti nejdříve vyzkoušely vstávání, chůzi a běh na bruslích.

Pak přišlo to hlavní – led. Všichni se přesunuli na ledovou plochu, kde nejdříve zkoušeli „chůzi“ po čtyřech, plazení a vstávání. Tentokrát však na ledě. Mnozí se přesvědčili, že to není tak snadné jako na chodbě. Pak sbírali kuželíky a zkoušeli si vyhodit a kopnout do míče. Na závěr jsme se všichni vyfotili.

Celkem se zaregistrovalo 17 dětí, které by měly pokračovat ve výuce hokejových dovedností. Všem zúčastněným děkujeme a těšíme se na další společná setkání!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Moravské Třebové najdete zde.

Citáty

phpO6S6nX
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Až později, když vzpomínáte na to, jak jste hráli hokej jako malí, teprve doceníte, jakou oběť pro vás rodiče přinesli. “