Venkovní kluziště, vlastní ledová plocha na zahradě či cvičení online! I tak trénují kluby Pojď hrát hokej během vládních omezení

Současná epidemická situace společným tréninkům dětí vůbec nenahrává. I přesto se najdou kluby, které si s těžkými podmínkami dokážou umně poradit. Někteří trenéři připravili pro malé holky a kluky online tréninky, jinde pro změnu využili chladného počasí a vyráží na otevřená venkovní kluziště. Najdou se dokonce i tací, kteří si vytvořili vlastní kluziště přímo doma na zahradě! Zástupci projektu Pojď hrát hokej touto cestou všem klubům děkují za tyto aktivity a snahu o dodržování všech vládních opatření.

Banner

Zajímavým způsobem si s trénováním v rámci přísných epidemických podmínek poradily některé děti z HC Stadion Litoměřice. Respektive jejich nápadití rodiče. Mladí zástupci klubu z Ústeckého kraje si díky tomu mohou například vylepšovat své dovednosti v bruslení na uměle vytvořeném kluzišti za barákem nebo zdokonalovat střelbu přímo na zahradě. Individuálně se doma připravují například i děti z HC Motor České Budějovice nebo HC Teplice (viz foto níže). 

Jedním z klubů, kterému se i přes vládní nařízení daří dětem dopřávat alespoň nějaký čas na ledě, je HC Hvězda Praha. Tým z české metropole totiž našel azyl na venkovním kluzišti na Vypichu. Brzká sobotní rána zde patří právě šestiletým klukům a holkám. Na ledové ploše se střídají po dvou, tak aby byla dodržena vládní nařízení. Rovněž rodiče dohlíží na své děti v rouškách a dostatečných rozestupech. „Děti se na led moc těšily. Jsou rády, že mohou sportovat, i když je to v takovéto omezené míře. Ale jakákoliv příležitost je dobrá,“ pochvaloval si pro Televizi Seznam jeden z dohlížejících tatínků Jan Bouda.

Podobně jako malí svěřenci pražské Hvězdy, využívají venkovního kluziště i v Českém Těšíně. A ne ledajakého! Chladné až mrazivé počasí nahrálo do karet tomu, že si děti mohly kluziště vybudovat přímo na zahradě. Mantinely ze sněhu, branky z plastových trubek. „A kdo nemá rybník za barákem, vybuduje si vlastní hřiště,“ píší u videa na své facebookové stránce HC Vlci Český Těšín.

Pokud se i vy chystáte na venkovní led a místo kluziště zvažujete nějaký rybník či přehradu, vždy dbejte na svou bezpečnost a nepodceňujte tloušťku ledu!

V případě, že počasí návštěvu venkovního ledu nedovolí, můžete se inspirovat aktivitou, kterou zavedli v klubu HC Poděbrady. Každé úterý se všichni hráči klubu bez rozdílu věku mohou připojit na online kompenzační cvičení, které vede poděbradský trenér Michal Dobroň. Tato cvičení (viz foto níže) sklízí veliký úspěch, ze svého domova se připojí i 60 hokejistů a hokejistek naráz!

A jak trénujete v této době u vás v klubu? Nebo co jste s vašimi dětmi sami vymysleli? Chodíte rovněž na venkovní kluziště nebo jste zkoušeli jiné outdoorové či online aktivity či cvičení? Podělte se o své nápady s námi a pošlete nám fotky nebo videa na emailovou adresu pojdhrathokej@czehockey.cz nebo je sdílejte pod našimi příspěvky na Facebooku či Instagramu.

Citáty

phpzDiBkV
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Hokej je krásný týmový sport, ve kterém je možné prožít plno skvělých momentů.“